Annons
Nyheter

...och Hulterstad vann brons

Nyheter • Publicerad 18 december 2007

FOTBOLL, MÖRBYCUPEN

Omsatsande Hulterstads nyförvärv Stefan ”Bucha” Andersson hade inte kalkylerat med en slutspelsplats i årets upplaga av Mörbycupen.

Annons

– Vi hade i alla fall inte räknat med att vinna gruppen när vi kom hit. Färjestaden ska ju ta det, konstaterade Andersson krasst.

Men efter 1-1 i gruppspelet mot Färjestaden var slutspelsplatsen välförtjänt. I semin stod bästa tvåan på programmet – Färjestaden igen. Första chansen i matchen vaskade en av turneringens absolut bästa spelare, Peter Anderzén, fram, men skottet gick tätt utanför. Istället var det Färjestaden som 30 sekunder in i den stundtals tuffa kampen kunde ta ledningen med 1-0 genom Christopher Christensson. Han skulle till och med leverera ett hattrick innan Christopher Roswall satte spiken i kistan, 4-0, med drygt två minuter kvar. Då hade Hulterstad dessutom drabbats av en utvisning. Ytterligare två mål senare, av Christensson och Roswall, var matchen definitivt över – 6-0 till bollrullande Färjestaden mot ett väl optimistiskt spelande Hulterstad.

MATHCHJÄLTE

I matchen om tredje pris var det ”Buchas” tur att kliva fram. Efter lysande samarbete mellan Peter Anderzén och Michael ”Lenty” Andersson kunde den tidigare Glömmingespelaren enkelt rulla in avgörande 3-2 i sudden death-förlängningen mot Nickebo. En rejäl upphämtning med tanke på att ölänningarna låg under med 2-0 med tre minuter kvar av matchen – då svarade nämnde Anderzén för två snabba pyttsar.

– Tur att du inte hann hem, kommenterade RM-tränaren Peter Karabyn, som var på plats i hallen, trots att laget inte var där för att försvara titeln.

GUBBARNA KAN

– Det gäller ju att spela till domaren blåser, flinade ”Bucha” och tillade:

– Det lönar sig att vara otränad ibland…

HAIK-tränaren Daniel Ingesson var mycket tillfreds med sina mannar.

– Gamla gubbar kan, de spelar fotboll och har rutin. Och så har de roligt ihop, analyserade Ingesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons