Annons
Nyheter

Nytt jubel för Tobbe?

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2007

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

Idag, söndag, spelas sista omgången av Allsvenskan och då kan han få jubla över ett nytt guld, även om förutsättningarna inte är de bästa.

Annons

– Nej, de är väl inte de bästa, men vi har ju chans på guldet i alla fall och det är ju ändå bra. Men det är inte fördel oss, erkänner öländske Tobias Carlsson som vann Svenska Cupen med sitt Kalmar FF för fyra veckor sedan.

Förutsättningarna är klara. Tredjeplacerade Kalmar FF måste vinna mot AIK samtidigt som både IFK Göteborg och Djurgårdens IF måste tappa poäng i sina matcher.

Vad har ni egentligen för chans att ta hem guldet om du talar i procent?

– Hmm... Mellan noll och tio procent. Mer är det nog inte.

Frågan är också om Tobias Carlsson själv kommer att få spela från start. Sist mot Brommapojkarna blev han ersatt av Joachim Lantz efter bara 58 minuters spel. Så frågan är om Lantz eller Carlsson spelar med Patrik Rosengren i mittlåset?

Chansen att det blir du i procent?

– Det måste vara 50 procent. Nej, 51...

Laguttagningen sker som vanligt av tränare Nanne Bergstrand och så kommer det att vara ända fram till 2013. Nanne förlängde nämligen sitt kontrakt häromdagen och blir därmed en Sveriges Alex Ferguson.

– Det visar att FF ska köra på sin linje, på långsiktigheten. Nu får han bygga vidare på det han gjort och han har gjort det bra. Det är riktigt bra för KFF att få signa honom i sex år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons