Annons
Nyheter

Nytillskottet fem i tolv

Nyheter • Publicerad 14 april 2006

FOTBOLL, DIV. VSkyttekungen Björn Lundqvist är tillbaka på den öländska fotbollsscenen.Men inte i moderklubben Böda/Högby, Lundqvist har istället ritat på för IFK Borgholm i femman.– Det hade jag knappast trott själv, men samtidigt faller det sig naturligt, eftersom jag bor här i stan, säger det vassa nyförvärvet.

Borgholms minst sagt starka ”fem-i-tolv-tillskott” höjer givetvis förväntningarna på laget så här någon vecka innan division V-premiären, men Lundqvist väljer inledningsvis att hålla en låg profil.

Annons

– Jag har inte spelat fotboll på ett och ett halvt år, så jag måste ge mig själv ett par månader.

Otursförföljd

Björn, 29, har varit otursförföljd med skador och har endast genomfört en handfull träningar med Borgholmskamraterna. Han hoppas dock att fler duvningar på fotbollsplanen ska betala sig.

– Nu har jag bestämt mig och då kör jag fullt ut. Det blir inget halvdant, så nu måste jag träna mig i målform, säger den hypervasse straffområdesspelaren.

Vad kan du tillföra IFK Borgholm?

– Eftersom det ser ganska ungt ut, så lite rutin kanske. Och när jag kommer i gång så hoppas jag att jag kan tillföra lite spets i anfallet.

Blandade känslor

Lundqvist är uppväxt med moderklubben Högby IF och gjorde för några år sedan en uppmärksammad comeback för Böda/Högby när han smällde in fem mål i sin första match.

Inför den här säsongen har B/H förlorat ett gäng duktiga spelare, så hur var känslorna inför ytterligare en comeback på norra Öland? Blandade enligt Lundqvist själv.

– Lite ångest hade man väl. Vi hade kontakt när många av spelarna lämnade klubben, men sedan kände jag väl som så att det är bättre att de börjar på ny kula, förklarar Björn, som beräknas bli spelklar till någon av de första seriematcherna.

Annons

– Det är bättre att låta de unga ta över och bygga ett nytt lag, samtidigt är det ju så att jag känner för folket och är tacksam för min tid där, fortsätter han ödmjukt.

”Jättetalang”

IFK:s ledning är givetvis väldigt belåtna över sitt sena nytillskott i laget.

– Björn har ju hållit uppe ett tag, men när han är tränad så är han en jättetalang, berömmer Borgholmscoachen Johny Erlandsson.

– Det betyder mycket att han kommit hit. En spelare med rutin och framförallt en trevlig kille som kommer tillföra mycket med sin personlighet.

Sportchefen Peter Streijffert är inne på samma spår:

– Han är väldigt social och betyder mycket för vår moral. Vi är stolta och givetvis jätteglada att Björn är hos IFK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons