Annons
Nyheter

Nya Ullevi på Tallhöjden

Nyheter • Publicerad 8 november 2006

FOTBOLLNicklas Nelson har bestämt sig för en fortsättning i Färjestadens GoIF.Nu får han också sällskap av svågern Mattias Nilsson, som bestämt sig för att lämna SSG IF.– Det kommer att bli Färjestaden, men inget är påskrivet än, säger Nilsson.

21-årige Mattias Nilsson spelade tidigare division IV-fotboll med Mörbylånga GoIF innan han gick över till Böda/Högby och spel i elitfyran säsongen 2005. Inför årets säsong gick han tillbaka till moderklubben SSG IF i division V, men nu tar han alltså steget upp till division III, vilket var motivet till hans klubbyte.

Annons

– Det är ju en högre division, så det är kul att pröva på, säger han.

”Nisse”, som han kallas, har tränat med både SSG och Färjestaden, men det är inga andra klubbar som har ryckt i den grovjobbande mittfältaren.

– Nej, det är bara SSG och Färjestaden jag har funderat på, förklarar han samtidigt som han levererar den solklara målsättningen nästa säsong.

– Det är att ta en plats givetvis. Det är självklart det första målet.

Spännande årgång

I och med övergången till Färjestaden återförenas Nilsson med sin svåger Nicklas Nelson, som bestämt sig för en fortsättning på Tallhöjden.

– Ja, det är klart, men jag har inte skrivit på än, bekräftar Nelson.

Varför stannar du?

– Jag trivs jättebra och tycker det är kul. Det kändes för tidigt att gå ner i seriesystemen.

Ja, det var annars en nedtrappning i divisionerna som kunde sätta stopp för en fortsättning i Färjestaden. Både Böda/Högby och SSG IF hörde sig för lite efter mittbackens tjänster, men Högby-produkten är nu en röd broder även 2007.

Annons

– Jag känner att jag har mycket att lära ut till de yngre, framförallt utanför planen...

Vad tror du om Färjestaden anno 2007?

– Spännande. Det blir otroligt ungt, nästan för ungt egentligen. Det är viktigt att ”Gulla” (Jimmy Gullquist) är kvar och jag hoppas att P-M (Carlsson) stannar. Vi behöver all rutin vi kan få.

Två svågrar kan bli tre

Både Nilsson och Nelson är bosatta i den lilla fotbollsidyllen Ullevi, strax väster om Gårdby och där bor också en tredje svåger, skyttekungen Martin Gustavsson. Han väljer mellan att antingen vara kvar i SSG även nästa år eller att pröva vingarna i Färjestaden.

– Just nu vet jag inte, säger han.

Vad talar för de olika klubbarna?

– ”Nisse” har ju gått till Färjestaden och vi har kamperat ihop ett tag nu, så det talar för Färjestaden. Men jag trivs jättebra i SSG, det är en bra förening med goa gubbar.

Gustavsson har tränat en gång med Färjestaden.

– Det var jätteroligt och bra fart, men det här handlar mer om var jag själv vill lägga nivån. Jag har aldrig varit i Färjestaden, så det hade varit kul, men då måste jag lägga manken till och jag vet inte om jag har tid till det.

Annons

Ja, det kan bli mycket Ullevi i Färjestaden nästa säsong. Men patrioterna ”Uffe” och ”Billen” Andersson lär nog stanna i SSG i alla fall...

Eller...?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons