Nyheter

Ny nolla för uddlöst Färjestaden

Nyheter • Publicerad 26 april 2006

FOTBOLL, DIVISION IIIEn ny förlust.Fortfarande inga gjorda mål.Lagkaptenen Per–Martin Carlsson utvisad.Inte mycket var positivt för Färjestadens GoIF i tisdagens match hemma mot Saxemara IF.

Mot Saxemara IF kom säsongens andra raka förlust för Färjestadens GoIF och återigen fick ölänningarna lämna planen mållösa.

Dessutom åkte lagkaptenen Per–Martin Carlsson ut i slutet av matchen efter två gula kort och han är därmed avstängd i derbyt mot Kalmar AIK imorgon.

– Så in i helvetes onödigt. Vid den andra varningen försöker jag verkligen nå bollen, andra får bedömma om det är gult kort. Men det är ändå så onödigt, säger P–M nedstämt.

Inledningen på både första och andra halvlek blev matchavgörande. Endast tre minuter hade gått när Saxemaras Ilja Scanicins nickade in 0–1 på en väl avvägd frispark.

Tvåa på bollen

Målvakten Jonas Deurell var chanslös samtidigt som hans försvar inte gav honom nog med hjälp.

Den första halvleken blev sedan väldigt mycket upp och ner för hemmalagets del. Stundtals spelade Färjestaden riktigt bra samtidigt som laget ibland kom ner i djupa svackor då ingenting fungerade.

– Det kändes bra på uppvärmningen och första halvlek är bra med tanke på det nackskottet vi får i början, säger FGoIF:s tränare Joachim Christensson.

Ett nytt nackskott, för att citera Christensson, kom två minuter in på andra halvlek. Skytten var återigen Ilja Scanicins.

Den här gången avancerade han mot Färjestadenförsvaret och tåade iväg ett skott som en skymd Deurell inte hann mota.

P–M Carlsson är kritisk till ölänningarnas spel och speciellt defensiven.

– Det känns som att vi var tvåa på alla bollar. Och det var riktigt virrigt i försvaret idag, tyvärr.

Målet var förstås en kalldusch för hemmaspelarna som i jakten på en reducering blev för stressade.

”Vi stressar”En del vassa lägen skapades men avsaknaden av en riktig målskytt är så här långt väldigt tydlig.

När Jimmy Gullquist från ett par meter brände öppet mål, framspelad av Johan Flobecker, symboliserade det hur lite som fungerar offensivt för Färjestaden just nu.

– Jag vet inte om det går troll i det. Det känns som att vi stressar när vi får lägena. Vi krånglar till det, det är inte det enkla spelet, förklarar Christensson.

Vad måste göras för att få igång målskyttet?

– Vi tränar avslut varje träning. Vi får fortsätta att jobba med det. Man kan inte komma mycket närmare än vi idag så det är bara att jobba vidare.

Hans kollega i Saxemara, Anders Torstensson, hade av förklarliga skäl inte lika mycket att grubbla över.

– Det är förstås oerhört skönt att åka härifrån med tre poäng. Jag är väldigt nöjd med hur vi jobbar som lag.

Vad är matchavgörande idag?

– Två saker tycker jag. Dels visar vi större aggressivitet i 90 minuter. Dels hade vi väldigt bra information om hur de ville spela. Vi stängde av deras uppspel via innermittfältet och tvingade dem till att slå långbollar ut mot kanterna.

Saxemara kunde åka hem till Blekinge med en skön seger i bagaget. För FGoIF:s del blir det till att ladda om inför derbyt mot Kalmar AIK redan imorgon.

FAKTA/Färjestadens GoIF – Saxemara IF 0–2 (0–1)Utvisning, FGoIF: P–M Carlsson (87, två gula kort).

Startelvan (4–3–3): Jonas Deurell – Christopher Roswall, Nicklas Nelson, P–M Carlsson, Tom Karlsson - Karl–Fredrik Karlsson, Johan Flobecker, Jonas Karlsson - Tobias Johansson, Jimmy Gullquist (ut 75), Johan Wrangsten (ut 63).

Avbytare: Tobias Olsson, Mathias Lindberg, Nils–Petter Nilsson (in 75), Stefan Nyberg (in 63).

Kvarnligan:

3: Karl–Fredrik Karlsson. Slitvarg och kreatör i ett. Kämpade, vann boll och spelfördelade.

2: Stefan Nyberg. Mycket piggt inhopp av Nyberg som satte fart på Färjestadens vänsterkant. Lovar gott.

1: Johan Flobecker. ”Flo” stod för en gedigen arbetsinsats och visade vilja i ett annars ganska tamt FGoIF.