Annons
Nyheter

Ny nedflyttning hotar ”Chrille”

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2007

FOTBOLL

Christer Persson har varit med och åkt ur en division hela fem gånger under sin seniorkarriär. Blir det en sjätte?

Annons

– Nä, för fan..., säger en bestämd ölänning i nedflyttningshotade Jönköpings Södra.

J-Södra har fått erfara ett tufft andraår i superettan. Grönvitt har nästintill hela säsongen kämpat i bottenregionen och på lördag ställs allt på sin spets. J-Södra, på 31 poäng och -15 i målskillnad, hemmamöter tabellsjuan Sirius. Falkenberg, på samma poäng men med -18 i kvot, gästar åttan Mjällby och klassiska Öster, under strecket på 29 pinnar, spelar mot Enköping på bortaplan.

MITTBACK

Christers J-Södra såg ut att fixa kontraktet i den näst sista omgången när grönvitt med matchens enda mål bortabesegrade serieledaren IFK Norrköping. Persson lirade på högerbacksplatsen i den första halvleken, men fick efter paus kliva in i mittförsvaret. Men samtidigt som J-Södra bärgade en viktig trea, så hängde både Falkenberg och Öster med på superettantåget. FFF hemmavann över Åtvidaberg med 3–2, medan Öster besegrade Mjällby med 3–0 på Värendsvallen.

Vad talar för er i slutomgången?

– Vi har börjat få tillbaka lite folk och vi har allt i egna händer. Både Öster och Falkenberg spelar dessutom borta.

Vilket lag åker ur tillsammans med Sylvia?

– Jag tror Öster, men jag hoppas Falkenberg. Det är ett färglöst lag.

DÅLIGT TILL

Ölänningen är ofta inblandad i streckdraman i diverse divisioner. I Kalmar FF-dressen var Christer Persson med och tog klivet upp en våning i seriesystemet 1997, 1998, 2001 och 2003. Men han har också tagit hissen ner ett antal gånger. Med KFF har Algutsrumssonen degraderats 1996, 1999 och 2002. För två år sedan var det dags igen när han åkte ur norska ettan med FK Tönsberg. I fjol var ”Chrille” med i Pors Grenlands uppställning som åkte ur samma division.

Annons

– Okej, men när jag kom till Grenland, så låg de alla redan dåligt till, försvarar sig Persson.

”LASSE JOHAN”

”Chrille” Persson kan dock inte gömma sig från faktumet att han kan åka ur med ett lag tre år i rad – precis som gamle KFF-kamraten Lasse Johansson gjorde med Kalmar, Öster och Gais 1998-2000. Men att bli ”en ny Lasse Johansson” är inget Christer Persson går och funderar på.

– Nä, för fan, vi ska vara kvar. Dessutom finns det bara en ”Lasse Johan”, avslutar ölänningen med ett garv.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons