Nyheter

Nilssons SSG reste sig på nio

Nyheter • Publicerad 30 maj 2006

FOTBOLL, DIV. VSSG IF var nere för räkning mot Glömminge IF.Men ”Kanonerna” reste sig på nio och kvitterade med matchens sista spark.– Det var en vunnen poäng för oss det här, konstaterar SSG-tränaren Peter Boström.

En oavgjord match kan faktiskt både innehålla vinnare och förlorare. Det visade verkligen drabbningen mellan SSG och Glömminge i lördags.

Gästerna visade en enorm vilja och skapade chanser. Riktigt vassa sådana dessutom.

Både Armend Avdyli och Rickard Persson prickade Robert Abrahamssons stolpar innan paus. Dessutom hade Persson en nick som gick paralellt med mållinjen och pigge Emil Börjesson tvingade Abrahamsson till en bra räddning på ett friläge.

– De spelar enkelt och resolut samtidigt som de är bra i sitt försvarsspel, berömmer SSG-tränaren Peter Boström.

Ribbskott

Boströms lag hade stora problem före halvtid. Direkt i andra halvlek var dock högerbacken Niklas Olsson ytterst nära att ge ”Kanonerna” ledningen då han prickade ribbkrysset med ett ruggigt distansskott.

– Första tio efter paus är de lite hetare. Men vi rider ut stormen och spelar sedan behärskat, säger Glömminges tränare Marcus Kraaijenbrink.

Med knappt 20 minuter kvar tog gästerna ledningen genom Rickard Persson. Unge Robert Heldert hittade Perssons panna med ett perfekt vänsterinlägg och SSG var i brygga. Chanser fanns sedan för GIF att punktera tillställningen, bland annat då Persson fick ett mål avvinkat för offside.

”Värda segern”

I stället för ytterligare GIF-mål höll sig Martin Gustavsson framme i matchens absoluta slutskede. På den enda riktiga djupledsbollen som tog sig förbi gästernas stabila försvar sprang sig Gustavsson fri och fälldes av Glömmingemålvakten Joakim Deurell.

Den efterföljande straffen slogs säkert i mål av Andreas Prins och därefter ljöd domarens slutsignal. SSG-spelarnas kunde därmed lättade gå av planen samtidigt som GIF:s diton med sänkta huvuden deppade över två förlorade pinnar.

– Hade du frågat mig före matchen hade jag varit nöjd med 1–1. Men nu är jag jäkligt besviken, vi var värda segern, säger Kraaijenbrink.

Glömmingetränaren kunde dock vara stolt över sina spelare.

– Vi överraskade nog SSG, de blev frustrerade, säger han efter lagets starka arbetsinsats.

”Vi ska ta våra poäng”

Tränarkollegen Boström kunde andas ut rejält när Prins placerade in kvitteringen.

– Det var en vunnen poäng för oss. Men det har jag sagt hela tiden, vi ska ta våra poäng så att vi är med när serien vänder. Vi har haft ett tufft schema men är igenom det nu.

I ett blekt SSG förtjänar ingen överbetyg.

Det gör däremot många i GIF. Nicklas Karlsson imponerade som innermittfältare i avstängde Tim Börjessons frånvaro.

Dessutom höjde sig mittlåset med ”Kraaijen” och Daniel Petersson, mittfältaren Armend Avdyli samt kvicke och företagsamme Emil Börjesson.

FAKTA/SSG IF – Glömminge IF 1–1 (0–0)Målen: 0–1 Rickard Persson (73), 1–1 Andreas Prins (90, straff).