Nyheter

Nilssons sänkte Glömminge

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2009

FOTBOLL, DIV 4

Mot Glömminge tog Böda/Högby sista chansen att haka på tabelltoppen. Två mål i andra halvlek, signerade bröderna Pelle och Jonas Nilsson, grundlade segern för Böda/Högby.

Böda/Högby är tillbaka som ett vinnande lag. Utklassningen mot Gullabo/Gullaboås blev en väckarklocka för nordölänningarna som tog kommandot direkt mot Glömminge. Ett Glömminge som kom stärkta efter säsongens första vinst i förra omgången, mot Läckeby med 2-0.

På Idrottsparken i Böda var hemmalagets framgångsrecept till en början att komma runt på kanterna. Något man lyckades med ett flertal gånger.

Efter tio minuter var det extremt nära att ge utdelning.

Robin Petersson kom loss på sin högerkant och lyfte in bollen mot mål. Bara ett par meter från mållinjen fick Jonas Nilsson gå upp tämligen omarkerad och sätta huvudet till.

Publiken hade nästan börjat kasta sina hattar i luften och fira 1-0. Men de hade inte räknat med Jonas Deurell i bortamålet.

Med en blixtreflex lyckades Deurell kasta sig åt höger – och med en riktig fantomräddning fick han handen på bollen.

I andra halvlek fortsatte dominansen från hemmalaget. Nu kom också målen.

Efter tio minuter nickade Pelle Nilsson in 1-0. Brodern Jonas Nilsson utökade senare ledningen, när han fick vända upp och skjuta in tvåan.

– En stabil seger idag. Vi trummar på och det är skönt när målen kommer i andra. Jag tycker vi har fart i spelet och släpper bollen när vi ska, säger Jonas Nilsson.