Annons
Nyheter

Nelson sugen på ny fotbollsutmaning

Nyheter • Publicerad 7 februari 2006

FOTBOLLNicklas Nelson.Där har ni svaret på vem som var Ölands bästa fotbollsspelare 2005.Den forne Böda/Högby-backen laddar nu för sin första säsong i Färjestadens GoIF.

Hans lag hade det tungt, men för Nicklas Nelson själv blev 2005 en bra säsong. Något som nu belönas av Ölands Idrottskrets som har utsett Böda/Högbys förre lagkapten till 2005 års bästa fotbollsspelare på ön.

Annons

Nelsons egen ödmjuka förklaring på varför han får priset är just att B/H hade en tung säsong.

– Vi hade det tungt och var dåligt tränade. När ett lag inte är i form är det lättare att vara destruktiv än konstruktiv, säger Nelson och fortsätter.

– Till exempel Johan Flobecker är en bättre spelare än vad jag är. Men Färjestade rasade helt under hösten. Då är det inte lätt att vara ”het” och märkas konstruktivt.

”Bästa någonsin”

B/H:s mittback krigade på under hela året och när säsongen summerades kunde han vara nöjd med sig själv.

– Sett till förutsättningarna gjorde jag nog min bästa säsong någonsin. Det får jag tacka Roger Nilsson för också, man kan ju inte vara bra enbart på egen hand.

Efter säsongen väntade en tid av funderande. Färjestadens GoIF ville förstärka sin läckande backlinje och budet gick till Nelson. Till slut skrev försvarsresen på för division III-klubben.

– Det var en svår övergång och det tog lång tid att bestämma sig. Det kändes bättre att vara säker på att valet var rätt och ta tid på sig, förklarar han och tillägger.

– Många faktorer spelade in. Resorna självklart, jag har familj och nu kan jag komma hem och träffa min son varje kväll. Sen ville jag se hur det fungerar i en annan förening, jag har ju varit däruppe i hela mitt liv.

Nyfikenhet

Annons

Nu väntar alltså spel i trean igen för Nelson. Satsningen med många nyförvärv, framförallt yngre förmågor, som Färjestaden har gjort ser intressant ut.

– Jag tycker att klubben har gått rätt väg genom att värva öländskt, lite yngre killar från närområdet. Jag tror att det det finns en nyfikenhet på de unga i laget. Förhoppningsvis kan de slussas in och öka intresset här. Men det är viktigt som ung att förstå att det är en process, man går inte bara in i trean och tar plats. Så jämn är man inte då, säger Nelson som får svara för rutinen kommande säsong.

– Ja, jag hoppas kunna bidra med lite rutin och snack som håller ihop det.

Han har förhoppningar om att flera av de yngre ska ta för sig i Färjestadens röda tröja under 2006.

– Flera av dem har stor potential, det gäller bara att det ska släppa riktigt.

Bygger bakifrån

Nye tränaren Joachim Christenssons första uppgift blir dock att få fason på lagets tidigare så ihåliga backlinje. Något som det nu finns förutsättningar för att lyckas med.

– ”Jocke” tänker rätt när han bygger bakifrån. Defensivt tycker jag att vi ser ganska starka ut. Där finns det många alternativ.

– Offensivt är det klart att 18 mål (Peter Ivarsson) är tungt att tappa. Vi är oerhört beroende av Flobecker (Johan) och ”Tobbe” (Tobias Johansson) känns det som.

Förväntningarna på FGoIF i år?

Annons

– Jag tycker inte att man ska ha för höga förväntningar. Det är en tuff serie med många derbyn som kommer att kosta energi och där vi nog kommer att ta många poäng av varandra. En mittenplacering tycker jag är realistiskt att tro på.

Vad är då din personliga målsättning?

– Självklart att få spela. Förhoppningen när jag kom hit var att ta en mittbacksplats, men jag spelar där ”Jocke” vill att jag ska spela.

Att många har höga förhoppningar och krav är B/H-förvärvet medveten om.

– Jag tror att det kommer att ligga ganska hög press på mig och att jag kommer att granskas hårt av vissa, det måste jag förbereda mig på. Men jag kommer inte som någon frälsare. Man måste komma ihåg att många i klubben har spelat på en högre nivå längre än mig.

Frälsare eller inte? Oavsett vad blir år 2006 en ny fotbollsutmaning för Nicklas Nelson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons