Annons
Nyheter

Nanne ska försöka upprepa fjolårsbragden

Nyheter • Publicerad 3 april 2009

FOTBOLL,

ALLSVENSKAN

Annons

Idag sparkar allsvenskan igång och Kalmar FF är i år regerande svenska mästare.

På Öland laddar lagets coach, Algutsrumsbon Nanne Bergstrand, upp för den tuffa uppgiften.

– Vår stora utmaning är ju att bygga upp ett nytt lag och är vi bara med på övre halvan när serien vänder så talar tiden för oss, säger han.

Kalmar FF vann allsvenskan ifjol, men det har varit stor omsättning i spelartruppen sedan dess och det är en helt annan trupp årets KFF ställer på benen.

– Vår stora utmaning är ju att bygga upp ett nytt lag, säger Algutsrumsbon Bergstrand, som inte har haft så lång tid på sig att spela ihop det nya pusslet.

– Om man bortser från den senaste brassen så har spelargruppen bara varit ihop i fem veckor, eftersom det har varit mycket landslagsuppdrag och spelare som kommit in sent i truppen.

– Så med tanke på det har vi en väldigt hög högstanivå för närvarande, men vi är fortfarande för ojämna och vår lägstanivå är för låg. Men den höjs när vi blir mer samspelta, säger Bergstrand och nämner just en hög lägstanivå som en av orsakerna till att Kalmar FF förra året lyckades ta föreningens första SM-guld någonsin.

Inga tendenser till nostalgi

Efter SM-guld, firande och hyllningar från alla håll brukar det vara svårt att ladda om batterierna och många allsvenska mästare har drabbats av baksmälla, då man som regerande mästare inte alls har levt upp till förväntningarna.

– Det gäller att man håller nostalgin borta och jag ser inga tendenser till att den finns, säger Bergstrand och ger sig på en liknelse.

Annons

– Det är som ett projektarbete, vi har avslutat ett projekt och inlett ett nytt. Det gäller att ständigt försöka förbättra sig.

Och då passar CL bra som ny utmaning...

– Ja, Champions League-kvalet får vi lite gratis nu, det blir en extra morot i sommar. Det är få förunnat att få uppleva det, svarar Bergstrand, som tidigare själv varit med i Champions League.

Året var då 2000 och Nanne tränade Helsingborg, som i den avgörande kvalmatchen slog ut italienska Inter och därmed tog sig vidare till gruppspelet.

– Ja, så det är ju ingen nackdel att man själv har varit med där tidigare, säger Bergstrand.

Vad tror du annars om allsvenskan i år? Vilka lag kommer vara däruppe i toppen?

– Elfsborg och Göteborg. De har haft minst rörelse i sina trupper.

Allsvenskan startar alltså i dag, men Kalmar FF spelar inte sin första match förrän på måndag, då man möter Gefle IF borta. Om lagets ölänningar, Tobias Carlsson och Zlatan Azinovic, spelar då återstår att se.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons