Annons
Nyheter

Motalas sportchef ser ”Tobbe Johan” som högerback

Nyheter • Publicerad 2 juni 2007

FOTBOLL, DIV 2

Sedan Tobias Johansson lämnade Färjestadens GoIF för Motala AIF har han använts som forward och yttermittfältare.

Annons

– Men i förlängningen ser jag honom som en ytterback, säger Motala AIF:s sportchef Jonas Gunnarsson.

Motala AIF fyller 100 år i år och firar det med att ligga i den absoluta toppen av division 2 mellersta Götaland. Med en match mindre spelad än serieledande Smedby AIS ligger man som tvåa i tabellen endast en poäng efter.

– Poängmässigt har det gått väldigt bra, men spelmässigt har det inte gått så bra. Det är dålig klass på serien och inga bra matcher. Vi har dock kvalitéer som är bättre än de andra lagen, framförallt offensivt, säger Gunnarsson.

Ett skepp i Motalas offensiva armada är ölänningen Tobias Johansson, som inledde säsongen som forward, men nu flyttats ner som vänsterytter i ett rakt 4-4-2 de senaste fyra matcherna.

– Han är ju inte världens största målskytt, utan mer den som drar sin gubbe och spelar in bollen i boxen, berättar ”Gunnar”.

Men vi är vana att se honom ute på högerkanten här på Öland...

– Ja, men vi har en riktigt bra högermittfältare och ”Tobbe” har två ungefär lika bra fötter. Och det har faktiskt gått bra för honom, han har varit lysande som vänstermitt. Men i förlängningen ser jag honom som högerback.

Ursäkta?

– Ja, om han vill gå långt med sin fotboll, till superettan eller allsvenskan, tror jag det är som ytterback.

Gå Daniel Mobaecks förlovade väg...?

Annons

– Ja, lite så. Lagen däruppe har bra yttrar, men däremot är det bristvara på ytterbackar. Så kan han bara själv acceptera det tror jag att det är där han ska spela i framtiden.

FÖLJER FÄRJESTADEN

Vad tycker då Tobias Johansson själv om ytterback-snacket?

– Ja, Jonas tjatar om det hela tiden, att jag ska testa det, säger Johansson som dock trivs ypperligt som vänsterytter.

– Det har gått jäkligt bra för hela laget. Efter vi bytte till 4-4-2 har det lossnat rejält och det är jäkligt skoj. Och jag trivs jäkligt bra med att spela på vänsterkanten. Bara jag spelar på en kant så kvittar det vilken.

”Tobbe Johan” trivs i Motala AIF och har gått framåt mycket den här unga säsongen.

– Jag har utvecklats mycket i styrka, snabbhet och kondition. Man blir ju bättre när man tränar mer.

Division 3-jumbon Färjestadens GoIF, som han lämnade inför säsongen, har han för övrigt full koll på.

– Ja, jag har ju tyvärr det... Stackars jävlar... Men det är bara att bita tag i det. De släpper ju fram många yngre nu och det är ju bra, men jag hade gärna sett att det gått lite bättre för dem. Men det blir ju så när man byter ut ett helt lag.

MR. T

Annons

Nu på måndag väntar nästa match för Motala, borta mot Linköpings FF i Linköping där Johansson bor. Det är ett bottenlag, men ett spöke för Motala enligt Gunnarsson.

– Ja, det vill man helst inte prata om. Man vill egentligen bara åka dit, gå in i trance och sedan lämna med tre poäng, men det går nog inte att göra så, funderar han och tar hjälp av B-skådisen i kult-serien A-Team, det stora muskelberget Mr. T, för att beskriva hur taggat LFF är mot Motala.

– Mot oss får de elva Mr. T i sitt lag. De står och frustar och vill käka upp oss.

Låter som en stenhård nöt att knäcka för Motala AIF och då behövs nog ”Tobbe Johan” i en offensiv roll. Men i framtiden kan han kanske tänka sig spel som ytterback.

– Ja, jag är öppen för förslag, avslutar MAIF-ölänningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons