Annons
Nyheter

Motala AIF jagar ny ölänning – men ”Tobbes” övergång ej klar

Nyheter • Publicerad 2 december 2007

FOTBOLL

Motala AIF är på väg att bli ett Little Öland, då man har Kalkstadsgrabben Tobias Johansson i klubben och numera även jagar Löttorps stolthet Jonas Nilsson. Båda spelarna är involverade i eventuella övergångar, men inget är ännu klart.

Annons

Keflavik i den isländska högstaligan vill ha öländske Tobias Johansson från Motala AIF och ”Tobbe” själv vill lämna Motala för ett proffsäventyr i Keflavik. Men Johansson står under kontrakt med MAIF ett år till och klubbarna är ännu inte överens, så någon övergång är inte klar.

– Nej, det är det inte, klargör Motalatränaren Göran Ekh, som erkänner att han dock inte vet så mycket mer om spelaraffären.

KEFLAVIK TIGER

Men han hoppas på fortsatta tjänster från sin ölänning.

– Det är klart att man som tränare har förhoppningar om att han ska stanna, men samtidigt gläds man åt att en spelare kan få spela högre upp, säger han.

Det sägs att Keflavik inte visste om att Johansson var under kontrakt och därmed fått en liten ekonomisk ”överraskning”, men om det stämmer eller inte får vi inte reda på, då Keflaviks Fridrik Rúnar vänligt hälsar följande:

– At the moment Keflavík FC does not want to make any comment regarding Tobias Johansson and a possible move for him to our club.

JONAS SKA PROVA

Hur det än blir med Tobias Johanssons vara eller icke vara i MAIF, kan det ändå bli öländskt i Motala nästa år i Böda/Högbys Jonas Nilsson. Jonas var som bekant uppe och hälsade på i Östergötland för ett tag sedan, men ska nu upp och provträna efter helgen.

Annons

– Ja, han kommer hit i början av nästa vecka för att prova och träna och känna på det. Det blir en träning och en testmatch, säger Ekh.

Tobias Johansson själv har inget mer att säga, utan väntar och ser hur förhandlingarna mellan klubbarna löper.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons