Annons
Nyheter

Morina historisk målskytt

Nyheter • Publicerad 29 april 2009

FOTBOLL, DIV 6

I den andra omgången kom den - BK Norras historiska första seger.

Annons

Det nystartade laget besegrade i tisdags kväll Degerhamns IF med klara 4-0 hemma på Idrottsparken i Böda.

– Det var en helt annan inställning än i premiären, nu var det mer jävlar anamma i laget, säger premiärskytten Eroll Morina.

Tidigt i matchen höll BK Norras veteranmittfältare Eroll Morina sig framme och satte det nystartade lagets historiska första mål i serien.

– Ja, och snodde alla andras dröm, hehe...

– Det kom ett inspel från vänsterkanten, från Jesper Swahn, och där fanns jag på plats. Men det gick väldigt fort så jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick till, fortsätter han.

Innan första halvlek var över hade Norra hunnit göra två mål till och ledde alltså med 3-0 i paus.

– Vi öste på hela tiden från start. Det var kompakt i backlinjen och vi vågade hålla bollen i laget, säger Morina, som var mycket nöjd med Emil Svensson och resten av backlinjen.

I andra halvlek kom 4-0 då Johan Billsten satte sitt andra mål för kvällen.

– Både Jesper Swahn och Billsten var duktiga, men den här segern var en riktig laginsats, säger Morina, vars BK Norra höjde sig ett snäpp från premiären då man förlorade mot Högsrum med 6-0.

– Vi var hungrigare nu helt enkelt och vi var revanschsugna eftersom vi inte är så dåliga som 6-0 mot Högsrum. Och nu börjar självförtroendet växa också.

Annons

Degerhamn, som kom till start med endast en avbytare, var inte alls med de första 45 minuterna i matchen mot Norra.

– Vi gjorde en riktigt usel första halvlek med dålig inställning. Vi stod och tittade på och var inte ens tvåa på bollen, säger Degiscoachen Lennart Denckert, som i paus sade ett par sanningens ord till sina spelare.

– Ja, jag påpekade hur det hade sett ut och sedan såg det bättre ut i andra. Det var bättre markering och vi jobbade för varandra.

– Men det räckte inte...

FAKTA/

BK Norra - Degerhamns IF 4-0 (3-0)

Målen:Johan Billsten 2, Eroll Morina, Mikael Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons