Nyheter

Mörbylånga starkast i derbyt

Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Efter 1-0 hemma mot Färjestaden hakar Mörbylånga på toppen i division 4 sydöstra. I en tät drabbning blev Hannah Fällman matchvinnare med derbyts enda mål.

Annons

– Det känns asbra att vinna idag, säger Fällman.

Publiken på Skansen fick se ett Färjestaden komma till spel med sju spelare borta. Det gjorde avtryck i matchinledningen som präglades av mycket kamp där Mörbylånga såg lite tyngre ut och vann fler närkamper.

RAMLADE SAMTIDIGT

Efter inledningen med chanser åt båda håll kunde hemmalaget ta tag i taktpinnen. Ledningsmålet efter en halvtimme var därför inte helt oväntat. Ett par meter utanför straffområdet kunde Hannah Fällman pricka in 1-0.

– Jag fick en passning från sidan och drog iväg ett pressat skott - även om jag ramlade samtidigt som jag sköt, berättar hon om målet.

Trots dominans från Mörbylånga var Färjstaden långt ifrån ofarliga. Vikarierande yttermittfältaren Louise Ericsson oroade hemmalagets försvar flera gånger med sin snabbhet och var inte långt ifrån att hitta målet. Efter paus mattades tempot något. Kanske hade det med värmen att göra. Den tvingade i alla fall domaren att hålla två mindre vattenpauser under matchen.

HET HEMMAKEEPER

I den andra halvleken sjönk Mörbylånga tillbaka något och i stället var det bortalaget som tog kommandot. Matilda Fransson var tongivande i ett Färjestaden som arbetade sig in i matchen. Laget skapade flera fina chanser men hade svårt att få hål på fenomenala Jennifer Nilsson i hemmalagets mål. Nilsson var som en vägg och stod för flera matchavgörande parader, speciellt en vacker dubbelräddning efter 60 minuter.

– Det gick bra idag, säger Nilsson. Det gäller att vara på topp mot Färjestaden.

Jennifer Nilsson, som bara är 13 år gammal, gör sin första säsong mellan stolparna i Mörbylångas a-lag.

Annons

– Det klart att det är lite skillnad att spela a-lagsfotboll, säger hon. Framför allt är det hårdare skott i den här serien.

KVITTERADE NÄSTAN

Färjestaden och Mörbylånga har mötts två gånger tidigare i år. Båda mötena har slutat 1-1. Resultatet var inte långt borta den här gången heller. Färjestaden pressade i matchens slutskede och var bara en frispark i ribban ifrån en kvittering. Men det här var inte Färjestadens match.

– Det är inte mycket vi lyckas med idag, säger Matilda Fransson. Vi ska spela på marken men slår alldeles för mycket långbollar.

Färjestadens tränare Patrik Gustavsson var inte heller nöjd.

– Jag tycker inte resultatet är rättvist och vi borde ha fått med oss en poäng, säger han. Med tanke på att vi har sju spelare borta gör vi det bra men har svårt att få in bollen.

HARALD BROSTRÖM

Mörbylånga GoIF–Färjestadens GoIF 1-0 (1-0)

Målet: 1-0 Hannah Fällman (29)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.