Annons
Nyheter

”Mobbe” tror på SM-guld

Nyheter • Publicerad 2 november 2006

FOTBOLL, ALLSVENSKANPå söndag smäller det.Då avgörs det om Mörbylånga GoIF-produkten Daniel Mobaeck får lyfta Lennart Johanssons pokal som betyder att IF Elfsborg vinner allsvenskan.– Det blir tufft, men jag både hoppas och tror att vi slår Djurgården, säger Mobaeck själv.

Boråsarna har ett fördelaktigt utgångsläge inför allsvenskans sista omgång. IFE leder en pinne före AIK och västgötarna möter Djurgården hemma på Borås Arena, medan ”Gnaget” tar sig an Malmö FF på Råsunda.

Annons

Via mobilen

AIK hade chansen att koppla ett segergrepp om SM-bucklan redan i måndags kväll, men stockholmarna fick bara med sig 0–0 och en poäng borta mot GAIS – ett resultat som kan vara guld värt för Mobaecks Elfsborg.

– Grymt bra, säger ölänningen när göteborgarnas insats kommer på tal.

Såg du matchen på tv?

– Nej, jag satt på en föreläsning i mikroekonomi och följde matchen via mobilen...

Så det blev inte så mycket mikroekonomi för din del?

– Nä, precis, hehe...

Hur är det att vara i den här situationen med chans att vinna allsvenskan?

– J-ligt roligt! Det är ju det här man håller på för, att få slåss om titlar. Det är få svenska fotbollsspelare förunnat och det känns otroligt spännande.

Och det är fler som tycker att det ska bli spännande med en helt avgörande match i Borås. Det är bara att pejla läget i staden.

Annons

– Jag har inte varit ute i dag, men det är bra tryck. Det skrivs mycket i tidningarna och snackas givetvis mycket fotboll just nu.

Före helgen blev det dessutom klart att Daniel Mobaeck fortsätter ytterligare tre år i den gulsvarta Elfsborgströjan.

Trivs

– Det känns bra, säger Mobaeck, som även hade förfrågningar från några danska klubbar i den högsta ligan – han vill dock ej avslöja vilka.

– Jag trivs socialt och det är otroligt roligt att spela här för tillfället. Det är inte många spelare i Sverige som skulle tacka nej till att spela för en sån klubb som Elfsborg, fortsätter Daniel Mobaeck.

Hur har snacket gått mellan dig och tränaren Magnus Haglund?

– Att vi ska bygga vidare utifrån backpositionen, det har ju fungerat bra så här långt.

2 miljoner

Vid en eventuell allsvensk viktoria får Mobaeck och övriga spelare i Elfsborgs A-trupp dela på en saftig bonus. Borås Tidning rapporterar att summan är två miljoner kronor, vilket skulle betyda – om alla spelare får varsin lika stor del av kakan – att Mobaeck erhåller cirka 90 000 kronor.

Men först gäller det ju att ta hem allsvenskan och den öländske högerbacken har bilden klar framför sig.

Annons

– Det blir tufft, men jag både hoppas och tror att vi slår Djurgården. Det är upp till oss själva på söndag, säger 26-åringen.

Är det förresten några ölänningar som kommer och kollar?

– Ja, morsan, samt svärmor och svärfar.

Mörbylångaikonen Göran OT Dahlberg, då?

– Nä, hehe, han har inte ringt i alla fall..., avslutar Daniel Mobaeck.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons