Annons
Nyheter

”Mobbe” har fått mer ansvar

Nyheter • Publicerad 9 februari 2007

FOTBOLL

Daniel Mobaeck och hans Elfsborg har påbörjat träningsmatchssäsongen precis som laget avslutade fjolårets allsvenska – genom att vara väldigt tätt bakåt...– Det har sett stabilt ut, säger Mobaeck, efter att laget har hållit nollan både mot Trellebeorgs FF och Falkenbergs FF.

Annons

I fem av de sju senaste omgångarna i allsvenskan i fjol lyckades Elfsborg, med Mobaeck i backlinjen, hålla nollan. Boråsarna fortsätter på den inslagna linjen. Varken Trelleborg (1–0), eller Falkenberg (0–0) kunde rubba Elfsborgsdefensiven.

– Två ganska likartade matcher. Vi har haft mycket boll, utan att skapa några jätteheta lägen. Bakåt har det dock sett stabilt ut, säger Daniel Mobaeck, som spelade alla minutrar i båda tillställningarna.

OFFENSIVT

Mörbylånga GoIF-produkten, som cementerade sin högerbacksplats efter VM-uppehållet, ser för övrigt ut att få mer att göra i år. Framförallt på Borås Arena.

– Vi har inte ändrat vårt spelsätt, men det är tänkt att ytterbackarna ska gå med upp i anfallet betydligt mer och på hemmaplan kan det bli så att vi går med båda på samma gång, säger högerbacken.

Mer ansvar på din lott, då?

– Ja, men jag tror det passar både mig och laget bra, avslutar ölänningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons