Annons
Nyheter

Mobaeck om Haglunds förtroende: ”Det gör att man vågar lite mer”

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2006

FOTBOLL, ALLSVENSKANElfsborg leder allsvenskan och Daniel Mobaeck åtnjuter coach Magnus Haglunds högerbacksförtroende i match efter match.Inte undra på att Mörbylångaprodukten trivs med fotbollslivet just nu.– Suveränt! Det känns riktigt kul det här, säger han glatt när ÖB-sporten får tag i honom dagen efter lagets 3–0-viktoria mot Halmstads BK.

Ja, fotbollssolen ler brett mot både Elfsborg och Daniel Mobaeck nuförtiden. Efter VM har boråslaget bytt spelsystem från klassiska 4–4–2 till 4–2–3–1. Det är just bakom den sistnämnda sifferkombinationen som en stor del av framgången döljer sig enligt ölänningen.

Annons

– Vi har två defensiva innermittfältare och två kantspringare. Anders (Svensson, reds. anm) har fått en mer offensiv roll och kommer mer till sin rätt, analyserar Daniel.

”Vågar lite mer”

VM-spelaren Svensson har varit instrumental i Elfsborgs resa mot den allsvenska tätplatsen, men hur stor del av framgången har den förre Mörbylånga GoIF-liraren som högerback?

– Jag har väl del i den, eftersom jag spelat på positionen sedan i somras. Det har fungerat bra för mig, säger han.

Så pass bra att han åtnjuter tränaren Magnus Haglunds fulla högerbacksförtroende.

– Det känns så. Vi tycker båda att det går bra för mig och i nuläget känns jag som hans förstaval. Det gör att man vågar lite mer.

Din analys av 3–0-matchen mot Halmstad i tisdags kväll?

– Det var inte en av våra bästa matcher, men eftersom vi ledde med 3–0 efter första, så kunde vi spela på resultatet lite grann.

Och din egen insats?

– Bra, tycker jag. Jag var lite mer offensiv än tidigare.

Annons

Ska man börja kalla dig Moback nu, förresten?

– Hehe, ja, kanske det...

Inget från KFF

Daniel Mobaecks kontrakt med Elfsborg går ut efter den här säsongen och senast ÖB-sporten diskuterade ämnet med honom visste han inte riktigt var han stod i frågan om en fortsättning eller inte. Det vet han egentligen inte nu heller:

– Det är väl samma sak. Vi ska prata om det i september, men just nu är det ju väldigt roligt här i Borås.

Har du några andra alternativ?

– Jag har hört att det finns intresse från lite olika håll, men inget konkret.

Har Kalmar FF visat intresse?

– Nej, jag har inte hört nåt från dem, avslutar Daniel Mobaeck.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons