Annons
Nyheter

Mobaeck nära SM-guldet

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2006

FOTBOLL,

ALLSVENSKAN

Annons

Ölands stolthet i sjuhäradsbygden, Daniel Mobaeck, kommer allt närmare ett SM-guld med sitt IF Elfsborg.Nu återstår bara två omgångar, men om resultaten går rätt kan Mörbylångaproduktens gulsvarta västgötar stå som svenska mästare redan på måndag.

Det är fotbollsfeber i postorderstaden Borås för tillfället.

– Ja, det får man nog säga, erkänner Mobaeck. Det var väl 14 000 på läktaren igår (läs i torsdags) mot GAIS en dålig höstkväll, så...

– Jo, det pratas mycket fotboll nu.

Något som det kanske inte pratas alltför mycket om är torsdagens match mot GAIS, en match där Elfsborg tog sin tolfte seger, men vann med ”endast” 1-0.

Var det så krampaktigt som folk säger?

– Nja, jag tycker att vi var det bättre laget. Men många har kanske högre krav på oss att vi ska spela bländande fotboll och vinna med en massa mål, men det är inte så lätt. Spelet var väl inte på topp, men jag tycker ändå att det såg bättre ut än det gjort de senaste matcherna.

Kamp

Imorgon, söndag, väntar ett formstarkt Helsingborgs IF nere på Olympia.

– Ja, verkligen, de har gått bra hela hösten, säger Mobaeck. Det är alltid svårt att vinna på Olympia, men vi gjorde en bra match mot dem i cupen senast då vi förlorade på straffar, så...

Annons

– Det blir nog mycket kamp och mycket vilja, så det gäller att vi vill mer än Helsingborg. Och som planerna ser ut nu så är det svårt att spela och det blir inte så mycket chanser. Så det gäller att sätta dem när man får dem.

Kan säkra

När ÖB-sporten nådde högerbacken satt han och pluggade nationalekonomi, men några sådana avancerade kunskaper behöver han inte för att räkna ut förutsättningarna i den allsvenska tabelltoppen.

Om Elfsborg besegrar Helsingborg imorgon och AIK förlorar borta mot GAIS på måndag så har Elfsborg redan säkrat SM-guldet.

Hur stora är chanserna att det inträffar?

– Vet inte... Vi måste koncentrera oss på vår match, det är det viktiga. Det AIK gör kan vi ju inte göra så mycket åt, så vi får se vad som händer.

Okej, ha det bra och lycka till på söndag.

– Tack detsamma... Eh, detsamma?

Ja, detsamma?

– Hehe...

Annons

Vi säger så...

– Ja, hej hej.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons