Annons
Nyheter

Mittsfältsbanken har lämnat ön

Nyheter • Publicerad 14 februari 2007

FOTBOLL

RM IF räckte inte till i division 2 ifjol och åkte därmed ner i trean. Klubbens bästa spelare förra året, brytningssäkra mittfältsbanken Louise Bengtsson, gick däremot i motsatt riktning och ska i år spela division 1 med IFK Kalmar. Och som ett ljus i försäsongsträningsmörkret har hon nu blivit utsedd till ”Årets kvinnliga fotbollsspelare på Öland 2006” av Ölands Idrottskrets och Ölandsbladet.

Annons

Det är andra gången på fyra år som Louise Bengtsson tar hem detta pris.

– Jag känner själv att jag gjorde en bra säsong, det är det viktigaste. Jag är nöjd och det är ju bara roligt att andra också tycker det.

Vem tycker du själv har varit bäst på ön om vi säger att du inte får välja dig själv?

– Det blir nog Linda Nilsson.

JUMBO

Just liberon Linda Nilsson var faktiskt målbäst i RM IF förra säsongen med sina tre fullträffar.

– Ja, det säger ju rätt mycket, säger Bengtsson med ett skratt. Och två av dem var väl på straff, hehe...

Nu går det att skratta åt det, men under fjolåret var det uteblivna målskyttet RM:s främsta problem.

– Vi hade ett ganska jämnt lag och hade nog behövt någon spelare som kunde avgöra matcherna på egen hand, funderar Bengtsson. En Linda Karlsson i storform.

Men ingen avgjorde matcherna till RM:s fördel och RM slutade därmed sist i division 2.

Annons

– Vi kom ju sist, men gjorde ändå en bra säsong. Vi förtjänade att komma någon placering högre upp, för så dåliga var vi inte, men vi saknade flytet.

PETAD

För Bengtsson personligen började säsongen annars inte så muntert. En resa till USA istället för två veckors försäsongsträning, samt enligt egen utsago en släng av allmän lättja gjorde att hon petades av tränare Patrik Gustavsson under ett par träningsmatcher.

– När Patrik petade mig blev jag förbannad och tänkte ”nu jävlar”. Våren gick väl sådär, men jag avslutade med en hyfsad höst.

Var det en petning som behövdes?

– Ja, kanske det. Jag körde lite egen träning då parallellt med lagets träning och sedan fick jag fram den här viljan.

Det ser ut som att du spelar bättre när motståndet blir hårdare, när spelet blir mer fysiskt. Stämmer det?

– Ja, det tror jag. Det passar mig ganska bra det fysiska spelet. Jag är inte direkt den snabbaste spelaren i laget, men jag är stark i kroppen. Och man kan inte vara nonchalant i division 2 heller, man måste alltid vara taggad och på hugget. Båda lagen trycker på mer och domarna tillåter mer högre upp i seriesystemet.

SISTA CHANSEN

Och högre upp i seriesystemet gick hon då hon i höstas bestämde sig för att lämna moderklubben RM IF och följa med serierivalen IFK Kalmar upp i division 1.

Annons

– Det var ett jättesvårt beslut, ett av mina svåraste.

Hur resonerade du?

– Jag är ju 25 år gammal nu, så det här är sista chansen att testa hur högt upp i divisionerna man håller. Och sedan har jag ju spelat i RM hela livet, så det kan vara kul att testa något nytt och det finns många duktiga fotbollsspelare i IFK Kalmar.

ÖKAD DOS

”Lollo” har nu gått från ett lag som tränar två gånger i veckan till ett som tränar minst fyra dagar i veckan.

– Det är tufft, det tar mycket tid, men det måste det göra om man ska etablera sig i division 1 som IFK vill. Men den träningsdosen är jag inte riktigt van vid.

Hur länge blir du kvar i IFK? Hur ser framtiden ut?– Vet inte. Jag kör på i IFK så länge det känns bra.

Spelsinne och hård i närkamperna. RM IF räckte under året inte till för division 2, men det gjorde Bengtsson i allra högsta grad. I flera matcher var hon dominant på mittfältet, vilket gjorde att seriekollegan IFK Kalmar fick upp ögonen för henne. I år tillhör hon därmed IFK Kalmars division 1-trupp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons