Annons
Nyheter

MGoIF hjälpte Borgholm – igen

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2007

FOTBOLL, DIV 4

Förra säsongen hjälpte Mörbylånga GoIF ö-kollegan IFK Borgholm till den kvalplats som tog IFK upp i division 4. I tisdags hjälpte man samma Borgholm rycka som serieledare då man besegrade Kalmar Södra med 2-1.

Annons

– Ja, vi brukar ju hjälpa Borgholm ganska mycket, så vi får hoppas att de kan bjuda igen lite när vi möter dem i sista omgången, säger Mörbycoachen Magnus Olander.

Olander var lite orolig inför tisdagens match mellan seriens förhandsfavoriter.

– Vi hade många återbud, så jag fick möblera om rejält i laget. Jag satt själv på bänken och det säger ju ganska mycket.

Uppställningen ändrades till 4-5-1.

– Jag ville inte ändra backlinjen, för den har varit stabil, så istället ändrade vi till 4-5-1 för att täcka upp ytorna.

”TRÅKFOTBOLL”

Efter fem minuter tog Kalmar Södra ledningen, men bara 40 sekunder senare kvitterade Peter Martinsson.

– Vi spelade tillbakadraget, lite tråkfotboll, men effektivt, säger Olander, som fick se en storspelande Markus Alnefjord avvärja Södras lägen.

– Defensivt är vi ändå okej, men offensivt är vi för slarviga.

Nicklas ”Sopis” Johansson avgjorde matchen med sitt 2-1 20 minuter från full tid. Mittbacken Johan Ljungström och vänsterbacken Emil Johansson, som båda varit försvarare sedan sommarvilan, var bäst i Mörbylånga, som numera har kvalplatsen till elitfyran inom räckhåll.

Annons

VIKTOR LOVÉN

Mörbylånga GoIF–Kalmar Södra IF 2-1 (1-1)

Målen: Peter Martinsson, Nicklas Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons