Annons
Nyheter

...men RM:s herrar var starkare än Borgholms

Nyheter • Publicerad 4 mars 2008

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

Resultatmässigt ett steg framåt. Spelmässigt en katastrof.

Annons

– Siffermässigt var det en bra match men spelmässigt hade jag velat se mycket mer, säger RM-tränaren Peter Karabyn.

RM slog IFK Borgholm med 1–0 men tränare Peter Karabyn var inte nöjd.

– Resultaten är inte det viktiga under en försäsong. Speciellt inte när man håller på att lära sig ett nytt spelsystem. Då ser jag hellre att man spelar bra, säger Peter Karabyn.

MÖNSTERANFALL

Egentligen fanns det bara en spelsituition som Karabyn var nöjd med – målet.

– Målet kommer på ett riktigt mönsteranfall. Det var precis så jag vill att vi ska spela, säger han.

Annars var det en ganska tuff och tätt match. Och trots att San Siro visade sig från en av sina bättre sidor var väderförutsättningarna långt ifrån optimala.

– Det var första gången på gräs för oss också, säger IFK Borgholmtränaren Johny Erlandsson.

BLEKT BORGHOLM

Borgholm, som imponerat så långt på försäsongen, kom inte upp riktigt i normal standard.

Annons

– Jag tycker att vi gjorde en bra match med tanke på att vi hade tio man borta. Men det var kul att se att flera av de yngre spelarna stod upp så bra som de gjorde, säger Erlandsson.

Matchens enda mål gjorde Benny Nilsson i den första halvleken och RM passade på att rensa truppen ordentligt i halvtid. Totalt fick 15 spelare chansen medan det i Borgholm var lite tunnare på bänken och endast två byten gjordes.

JOHAN MALMQVIST

RM IF–IFK Borgholm 1–0 (1–0)

Målet: Benny Nilsson.

RM: Niklas Wahlberg, Anders Johansson, Valentin Folkemark, Jimmy Anemyr, Martin Persson, Robin Olsson, John Larsson, William Andersson, Clas Johansson, Benny Nilsson, Timmy Sigurdsson, Joakim Bengtsson, Emanuel Classon, Jonathan Rudman, Roger Harrysson.

IFKB: Hugo Wennberg, Stefan Karlsson, Niklas Karlsson, Simon Jonasson, Rikard Streijffert, Jesper Ström, Gustav Ekström, Johan ”TT” Pettersson, Jonatan Karlsson, Lenny Olin, Jacob Petersson, Niklas Streijffert, Tony Schmidt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons