Nyheter

...men damerna kvalar positivt

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

FOTBOLL, KVAL, DIV 4 DAM

Vill man hitta kopplingen mellan Böda/Högby och framgång är det på damsidan man ska leta. Damlagets vinst med 2–1 borta mot Madesjö IF:s C-lag gav en plats i nästa kvalomgång till division 4 som tillika är den sista kvalomgången.

– Det är två matcher kvar och vi har väldigt kul just nu, säger en glad tränare Ulf Edling.

Det blev nervösa slutminuter för Böda/Högby-tjejerna och ledarna för laget i kvalmatchen mot Madesjö. Ledningen med 2–1 kändes onekligen skör då Madesjö tryckte på för ett kvitteringsmål, men en inspirerad insats av målvakten Madeleine Johansson räddade segern tilll öländskorna.

”KÄNNER INGEN PRESS”

– Det var inget riktigt bra spel idag, det var en svår plan. Men vi kämpar hela tiden, det är en jättebra lagkänsla i det här laget, säger Ulf Edling.

Även om det var Madeleine Johansson och liberon Linda Grandin som var Böda/Högbys bästa spelare för dagen var det återigen en Nathalie som avgjorde. Denna gång var det Natalie Wilhelmsson som med sina två mål sköt Böda/Högby till vidare kvalspel. Nu väntar Bäckebo GoIF i ett hemma- och ett bortamöte innan säsongen definitivt är över för B/H-tjejernas del.

– Vi känner absolut ingen press, menar Ulf Edling.

SNETT-INÅT-BAKÅT-PASS

Böda/Högby var laget som tog ledningen mot Madesjö, men en sen kvittering i första halvlek gjorde att förutsättningarna var samma som innan matchen när andra halvlek drog igång. Men när Nathalie Wilhelmsson gjorde sitt andra mål för dagen efter en fin snett-inåt-bakåt-passning av Nathalie Nilsson i den 20:e minuten var Böda/Högby klart för nästa kvalomgång. Det återstod dock 25 jobbiga minuter som skulle spelas klart. Böda/Högby klarade det och är ett steg närmare division 4.

– De har mycket i början av matchen, men sedan tar vi över och skapar många målchanser. Det här trodde vi verkligen inte när serien började. Vi hade ju bara hoppats på att skrapa ihop en vinst och en oavgjord i alla fall, säger Ulf Edling.

Har tjejerna utvecklats eller hade ni för låga förhoppningar?

– Det är ju alltid svårt att ta steget från juniorfotboll till seniorfotboll. Det är många som vuxit jättemycket i år. Det här är kul för damfotbollen på hela norra Öland.