Annons
Nyheter

Martin snopen men glad

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2006

FOTBOLLSSG IF:s Martin Gustavsson brukar ha kontroll på det mesta.Men han hade ingen koll på vem som skulle bli årets ÖB-lirare. Än mindre att det blev han själv.– Otroligt! Det här hade jag inte räknat med. Att mina nomineringar skulle räcka trodde jag inte, säger en överraskad Martin.

Gustavssons fem veckoutnämningar var lika många som Anders Johansson och Johan ”TT” Pettersson mäktade med.

Annons

– Anders var en självklar kandidat, han har ju varit lite av Mr. RM i år och ”TT”, ja, han är ju alltid bra, betygsätter Gustavsson.

Sämsta säsong hittills

Mål-Martin, som bärgat titeln årets ÖB-lirare en gång tidigare under sin karriär, är dock inte lika generös när det gäller berömmet till sig själv.

– Visst, jag satte ju mina 25 mål som jag lovade, men det här har varit min sämsta säsong hittills. Jag tycker att jag har gått flera steg tillbaka.

Varför?

– Det kan bero på att det har blivit sån fokus på just de här 25 målen.

– Ibland har jag glömt varför jag egentligen är på en fotbollsplan, nä, jag ska nog inte lova nåt nästa år, haha!

Hur ska den här säsongen bli bättre 2007, då?

– Det får den nye tränaren i SSG ta tag i...

Vem blir det?

Annons

– Ja, du, vi letar med ljus och lykta efter en tränare, men det brukar ordna sig.

Så det betyder att du stannar?

– Jag ska spela en testmatch med Färjestaden och jag har även lovat Mörbylånga att komma, men till 99 procent blir det så att jag stannar på Björkvallen nästa år.

Hur ser du annars på SSG-säsongen 2006 i stort?

– Den blev inte som vi hade tänkt oss. Tittar man och jämför med de lag som slutade bättre än oss, så kan man konstatera att vi hade topparna, men tyvärr inte bredden, säger Martin och fortsätter:

– Sen hade vi ett dåligt jävlaranamma. Vi tog bara en pinne i alla derbyn vi spelade...

Det låter som om Martin Gustavsson är ute efter revansch – och det trots 25 gjorda mål och en titel som årets ÖB-lirare på meritkontot.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons