Annons
Nyheter

Martin ska göra 25 i år

Nyheter • Publicerad 24 april 2006

FOTBOLL, DIV. VFörra året skulle Martin Gustavsson göra 20 mål för sitt Böda/Högby i elitfyran.Det blev ”bara” 19 mål.Hur många mål ska han då göra för sitt SSG IF i division V i år?– 25, svarar den 25-årige målskytten.

Gustavsson delade ifjol skyttekungstiteln i elitfyran östra med sina 19 fullträffar, trots att Böda/Högby slogs i mitten och botten av tabellen.

Annons

Och 19 mål är en skörd han är nöjd med, trots att han hade satt upp 20 mål som målsättning.

– Ja, skapligt nöjd med tanke på hur det gick för laget.

Men är inte årets målsättning på 25 mål en rätt låg målsättning med tanke på att du nu lirar två serier lägre i division V?

– Nej, man måste tänka på att allt runtomkring är division V också. Vi har några jätteduktiga spelare, men vi har ingen Jonas Nilsson som jag hade i Böda/Högby. SSG är mer ett kämpagäng.

Hur går det för favorittippade SSG i år?

– Det har sett bra ut, men det är jävligt svårt att vinna en serie. Topp tre-fyra borde vi komma och det blir jag besviken om vi inte gör. Det är tre-fyra lag som är lite bättre.

Vilka då?

– Mörbylånga, Gullaboås och Glömminge faktiskt.

Nakenchock

25 strutar är alltså årets målsättning, men Martin Gustavsson har även ett annat mål uppsatt.

Annons

40 mål!

– Ja, det är ju ett drömmål och det är jävligt högt satt, erkänner han och förklarar att det rör sig om ett vad med lagkamraten Christer ”Billen” Andersson.

– Gör jag 40 mål ska ”Billen” åka naken i en balvagn på skördefesten, men det är klart, då krävs det två mål per match och det är inte lätt.

Vill du verkligen se ”Billen” naken i balvagn?

– Nej, egentligen inte...

Ja, ”Billen” borde känna sig hyfsat lugn ändå.

40 mål är ju rätt mycket.

Frågan är dock om Martin Gustavsson lyckas uppfylla sitt andra mål, realistiska 25.

Svaret har vi i höst.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons