Annons
Nyheter

Mannen med IFK-hjärtat vill till division IV

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2006

FOTBOLL, KVAL TILL DIV. IVI dag smäller det.Då avgörs det nämligen vilket IFK-lag som spelar i division IV nästa säsong – Borgholm eller Påryd.– Vi är en klubb som ska vara i fyran, säger Borgholms lagkapten Johan ”TT” Pettersson.

Pettersson har spelat i IFK:s A-lag i över tio säsonger och i somras valde han att förklara sin kärlek till föreningen med att tatutera in klubbmärket på bröstet.

Annons

– Det gjorde j-ligt ont. Och efter en sån här grej kan man ju inte gärna lämna IFK, säger Pettersson med ett garv.

Inte harva

Något mittfältsgiganten har tänkt att lämna, ja, det är division V. Chansen att göra det dyker upp redan i eftermiddag när Borgholm tar med sig en 2–0-viktoria till returmötet i Påryd.

– Vi är en klubb som ska vara i fyran, vi ska inte harva i några gärdsgårdsserier, säger Pettersson bestämt.

Hur upplevde du hemmamatchen mot Påryd?

– De tjongade lite väl mycket, tycker jag. Sen märktes det att de kvalar nedåt. De var väldigt negativa och vi kom in till matchen med en positiv anda.

Inte defensivt

Påryd tränas av gamle Borgholmscoachen Ulf Nordenhem, men ”TT” fick aldrig chansen att snacka med sin gamle befälhavare.

– Nä, han vände sig om och tog inte i hand efter matchen. Det skulle vara skönt att tvåla dit ”Uffe” en gång till, hehe...

Hur ska då Borgholm fixa det? Pettersson har svaret:

Annons

– Det enda vi egentligen har sagt är att vi inte får spela defensivt. Och gör vi ett mål måste Påryd göra fyra...

Så vi får inte se en köttmur längst bak från Borgholms sida, då?

– Man vet aldrig vad som händer när matchen väl sätter i gång, men det hoppas jag inte. Jag hoppas istället att vi vågar spela offensivt.

Och lyckas IFK Borgholm med vad Johan ”TT” Pettersson har föreställt sig, ja, då lirar ölänningarna division IV-fotboll nästa säsong. Med bland annat Mörbylånga GoIF och Böda/Högby.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons