Annons
Nyheter

Madesjö sprang hem PAIF-cupen igen

Nyheter • Publicerad 10 januari 2006

FOTBOLL

Madesjödamerna gjorde precis som förra året.De vann PAIF–cupen för att sedan åka hem till Nybro och vinna Nybro Open.För Hasse Sjögrens IFK Kalmar blev det en tung finalförlust, samtidigt som tränarkollegorna Magnus Ringqvist/Janne Strindhag kunde glädjas åt att Borgholm blev bästa Ölandslag.

Annons

PAIF–cupen bjöd inte på några större överraskningar på damsidan. I stället gick favoriterna IFK Kalmar och Madesjö IF fram till final med sina båda förstalag.

IFK Kalmar I, med förre Glömmingetränaren Hasse Sjögren vid rodret och med öländskan Tove Fried i laget, tog sig till final efter semifinalseger över sitt eget andralag med 5–1.

I IFK Kalmar II imponerade för övrigt Färjestadenförvärvet Nathalie Carlbrant i en ovan backroll.

Borgholm ֖bäst

Madesjö i sin tur slog ut IFK Borgholm med hela 6–1. Borgholm stod dock för en bra insats i turneringen och nådde längst av Ölandslagen.

Efter ett gruppspel utan insläppt mål slogs Färjestaden I tillbaka i kvartsfinalen innan Madesjö till slut satte stopp för framgångarna.

– Det här var jätteroligt! Vi hade pressen på oss i gruppspelet. Vi skulle vinna och det gjorde vi. Sen var det skönt att få slå ett division III–lag, det stärker oss oerhört, säger tränaren Magnus Ringqvist och fortsätter.

– Vi har gjort en helgjuten insats. Suveränt!

Finalen mellan de båda rivalerna IFK Kalmar och Madesjö blev en tuff och tät historia.

Tove Fried gav Kalmarlaget en rättvis ledning efter ett mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre.

Annons

Madesjö replikerade dock snabbt genom Malin Svensson och hade 1–1 efter de första tio minuterna.

Dramatik

Bara sekunder in på den andra halvleken tog Kalmar ledningen på nytt, den här gången genom lagkaptenen Sara Segerström. Men Hasse Sjögrens lag klarade inte av att hålla distansen ut.

I stället kvitterade Emelie Ederström och med tre minuter kvar kom avgörandet. IFK Kalmar drabbades då av en utvisning och på den efterföljande frisparken gjorde Sophie Skånberg 3–2. Ett mål som blev matchens sista då Madesjö lyckades stå emot trots några Kalmarchanser under ett dramatiskt slutskede.

Madesjö tog därmed en ny titel i PAIF–cupen.

– Jag tycker det här är otroligt roligt. Tjejerna har tagit ett stort steg bara på en månad. Vi har ett grundspel som är väl genomtänkt och fotbollsmässigt är vi bättre än Kalmar, säger nye tränaren Anders Jonsson.

Hasse Sjögren var förstås missnöjd efter förlusten, men blickade samtidigt framåt.

– Varenda domslut går emot oss, vi tappade mycket på det. Det är dock ingen förklaring till förlusten, vi tappar markering på målen. Madesjö är bra, men de hade tur.

– Det här har stärkt oss ändå. Nu ser vi fram emot utomhussäsongen, då ska vi ha Madesjö bakom oss, avslutar Sjögren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons