Annons
Nyheter

Luks tackade ja till RM IF...

Nyheter • Publicerad 17 november 2006

FOTBOLL, DIV. III DAMI torsdags kväll bestämde Torsten Luks sig.Säsongen 2007 är han tränare för RM IF:s damlag.– Ja, vi har kommit överens om allting, bekräftar han.

ÖB-sporten skrev redan i torsdagens tidning att Torsten Luks lutade åt att tacka ja till uppdraget som tränare för RM:s damlag. I torsdags kväll blev det klart.

Annons

– Det känns jäkligt kul och taggande, det är väldigt inspirerande, säger den nye coachen, som efter drygt tio år nu åter blir tränare för ett damlag.

Luks lämnade ett tränaruppdrag i Persnäs AIF efter säsongen 2004, tog ett sabbatsår 2005 och förde i år upp IFK Borgholm till division IV som assisterande tränare till Johny Erlandsson. Någon assisterande tränare till Luks 2007 är ännu inte klar, men annars är tränarstaben så gott som komplett.

– Ja, ass-tränare är inte klar än, men lagledare och B-lag och allt sånt är klart, berättar han och nämner sina nya kollegor Stig Salebäck, P-O Karlsson och Leif Rydberg.

Mållös

När ÖB-sporten frågar Luks om hans tränarfilosofi, blir den annars så pratglade Stockholmaren plötsligt halvt mållös.

– Hmm... Gud så svårt att få ut det i ord... Hmm... Vad ska jag säga?

Men efter ett par sekunders betänketid rasslar det sedan till.

– Att ha kul är jätteviktigt och att alla drar åt samma håll. Att man känner en trygghet och har klara roller i laget. Sedan gäller det att vara vältränad och ha en hunger.

Han eftersträvar även egenskaper utanför planen.

– Jag vill köra med öppna kort, förklarar han. Ödmjukhet, lyhördhet och demokratiskt tänkande. Man måste lyssna på spelarna, för de kommer ofta med bra idéer, men sedan gäller det ju ändå att man styr och ställer.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons