Annons
Nyheter

Louise Bengtsson - årets Kvarnligavinnare

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2006

FOTBOLL, KVARNLIGAN

RM IF:s damer räckte inte till i division II och föll utan någon större dramatik ur serien. Den rivige mittfältaren Louise Bengtsson hade trots allt en riktigt fin säsong och tog ohotat hem Kvarnligan.– Det har gått helt okej i år, jag har varit skadefri och kunnat träna ordentligt, säger 24-åringen blygsamt.

Annons

Ett kvitto på att hon gjort ett bra år på fotbollsplanen fick hon när regionens bästa lag, IFK Kalmar, hörde av sig och ville ta del av Bengtssons uppoffrande spel.

Mittfältaren är smickrad av IFK:s intresse, men det största hotet mot en fortsatt karriär på Runvallen är inte ett klubbyte utan arbetssituationen.

– Jag kommer eventuellt flytta för att få jobb, arbetet kommer att få styra nu.

– Skulle jag bli kvar här så kommer det vara ett stort steg att byta klubb. Det sociala är otroligt viktigt och vi har en härlig stämning i laget och föreningen. Det är här som man har alla sina kompisar, klargör hon.

Stukat självförtroende

Förra året drogs Louise Bengtsson med fot– och ryggproblem något som förstörde stora delar av fjolårssäsongen.

I år har hon sluppit krämporna och då har också spelat fungerat. Detta hjälpte som bekant föga när öländskorna bara mäktade med två segrar på 18 försök. Mittfältaren vittnar om att RM för tillfället är ett lag med ett ordentligt stukat självförtroende. Kanske inte så konstigt då den senaste trepoängaren kom i mitten av juni.

– Jag älskar verkligen att spela fotboll, men nu är man trött på det efter en sådan här säsong. Men när inomhusturneringarna och våren kommer så blir man sugen igen.

Klickat

Något som har klickat under säsongen är spelet i motståndarnas straffområde. Bara 14 gånger har RM hittat nätmaskorna.

Annons

– Vi har verkligen saknat en målskytt, någon som kan stå framför målet och stöta in bollen.

– Många skulle säkert säga att det var väntat att vi åkte ur, men jag tycker faktiskt inte att vi var så dåliga. I de flesta matcherna var vi med och spelade jämnt.

Olyckskorpar

Silly Season är i sin startfas, men nu redan kraxar olyckskorpar om att det kommer att bli spelarflykt från RM där Ölands kanske mest lojala fotbollsspelare huserar.

– Det är många i laget som börjar bli ganska gamla och andra saker blir viktiga. Är det så att många lämnar så var det kanske bra att vi trillade ur.

Hur det blir med Ölands bäste spelares vara i RM får framtiden utvisa.

– Det får ta den tid det tar, säger Louise Bengtsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons