Annons
Nyheter

Liverpool testar Engvall

Nyheter • Publicerad 11 november 2011

FOTBOLL, DIV 3

Kalmar FF och IFK Göteborg får hård konkurrens. Engelska storklubben Liverpool FC ger sig in i jakten på Färjestadens GoIF:s 15-åring Gustav Engvall.

Annons

– Jag ska dit och träna med dem i december, säger Engvall.

Gustav Engvalls har gjort stor succé under sin debutsäsong med Färjestadens GoIF:s seniorer. Framgångarna räckte till en debut med P15-landslaget i september. Och insatsen där skickade eko ända till de brittiska öarna – för ett par veckor sedan kontaktades Engvall av en agent på uppdrag av Liverpool. Engvall blev inbjuden att träna med den anrika klubbens ungdomsakademi.

– Det känns kul, jag åker dit i december för att testa med dem i en vecka, säger Engvall.

Den femte december går avresan för att testa med de 18-faldiga engelska mästarna och femfaldiga europamästarna. Trots att klubben är en av världens största har Engvall en avslappnad inställning till testet.

– Jag tar det bara som en rolig grej, som en erfarenhet och en chans att se hur en storklubb som de är har det, säger han.

Om det skulle kännas bra, kan Liverpool eller utlandet över huvud taget vara intressant?

– Jag vet inte än. Det är längre fram i tiden, nu först ser jag det som en kul grej och en erfarenhet.

ALLSVENSKAN ETT ALTERNATIV

Det finns hyggliga alternativ även i Sverige. Utöver Kalmar FF är mesta svenska mästarna, IFK Göteborg, intresserade av jättetelangen. Han var nyligen med ”Blåvitt” i Norge och spelade testmatcher med klubbens 96-lag. Man spelade matcher mot norska lagen Vålerenga och Stabaek och Engvall gjorde då sitt första mål i IFK-tröjan i 4–2-segern mot Stabaek.

– Det gick bra för mig. Över huvud taget var det ett bra upplagt läger, så det var en kul erfarenhet. Man blev väl omhändertagen och man märker att det är en bra klubb, säger han.

Annons

Engvall går i nionde klass på Skansenskolan i Mörbylånga, där han har drygt en termin kvar. Hans olika framtidsalternativ och det faktum att han ännu inte gått klart grundskolan gör att det inte är ett lätt val han står inför.

Hur går tankarna om framtiden?

– Det blir ju att man funderar på det ibland. Just nu vet jag inte, jag har inte hundra procent koll på allt ännu. Det är ett väldigt svårt val faktiskt.

Har du uteslutit att stanna i FGoIF ett år till?

– Det beror på lite. Det är inte omöjligt men det är heller inte särskilt troligt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons