Nyheter

Linda–Hovmantorps GoIF 3–2

Nyheter • Publicerad 20 juni 2007

FOTBOLL, DIV 3 DAM

RM IF börjar hitta in i sitt för året nya 4-4-2-spelsystem. Toppmatchen hemma mot Hovmantorp var ett bevis på att både backlinje, mittfält och anfall börjar hitta rätt i sina positioner. Och så har man ju Linda Karlsson. Återigen gjorde hon tre mål, återigen vann RM med 3-2.

– Gud, så mycket missar...

Det är få förunnat att få utbrista något sådant efter en match där man gjort tre mål, och dessutom gått av småskadad i båda halvlekarna. Linda Karlsson är en av dem. Med lite skärpa hade hon kunnat göra 6-7 mål i hemmamötet med Hovmantorp.

– Det kunde ha varit många fler, säger Linda, som förutom det lindriga målsumpandet också hade en krånglande fot att tänka på.

Den tvingade henne att kliva av båda halvlekarna men ska inte innebära några problem inför kommande matcher. Om det vore så skulle RM få fundera mycket på anfallsalternativ. Tränaren Torsten ”Torre” Luks vet också Lindas betydelse för RM.

– Hon vinner matchen åt oss igen. Hon är gudomlig idag, berömmer han.

REVANSCH FÖR LINDA

1-0-målet kom tidigt och 2-0 kom också genom Linda Karlsson. Ett snöpligt 2-1-mål i mitten av halvleken gav dock liv i matchen i igen och blev också pausresultatet. Inför andra halvlek var Linda Karlsson åter tillbaka på planen och det märktes. Hon skapade chans på chans på chans som strök stolparna eller räddades av målvakten.

Värst blev målsumperiet när hon vid en chans dribblat av målvakten och hade öppet mål. Bollen studsade dock upp och snedträffen var ett faktum. Istället kom en kvittering via ett långskott som inte såg otagbart ut för Marie Andersson i RM-målet. Orättvist var känslan men Linda Karlsson skulle få sin revansch. Halvtimmen in i halvleken rundade hon återigen målvakten och denna gång gjorde hon inget misstag. Resten av matchen kunde RM kontrollera resultatet och tog en viktig trepoängare i toppstriden.

HOPPAS EJ FÖR MYCKET

Torsten Luks var nöjd med försvarsspelet och de förbättringar han såg i passningsspelet.

– Vi tränar varje träning på att spela med två tillslag och passningsspelet blir bättre och bättre. Spelsystemet börjar också sätta sig, det är ju helt nytt för samtliga i laget och det tar lite tid.

Nu ligger RM på en andraplats bara två poäng efter ledande Växjö FF men ”Torre” och resten av RM har inga planer på att hoppas för mycket.

– Vi har sagt i år att vi inte har något mål att gå upp. Truppen är väldigt tunn just nu och det skulle nog bli tufft om vi skulle gå upp.