Annons
Nyheter

Linda och Louise till Kalmar?

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2006

FOTBOLLRM IF:s stjärnduo Linda Nilsson och Louise Bengtsson har varit och tränat med IFK Kalmar – klubben som kvalar till division I i helgen.Blir det månne ett byte av klubbadress 2007?– De är oerhört duktiga fotbollsspelare och jag skulle bli jätteglad om de kom till IFK Kalmar, säger blåvitts coach Hasse Sjögren.

Sjögren, som i fjol lämnade Glömminge IF:s division V-herrar för att ta över Kalmars damer i tvåan, verkar ha en förkärlek till Öland. Han trivdes som bas över ”Glömmingelundsgiffarna” och förfogar över en rad öländskor i sitt nya lag.

Annons

– Jag gillar öländska spelare. De är lagmoralstarka och överglänser många i just det avseendet.

Men Sjögren ser mer än så i Nilsson och Bengtsson.

– Linda har blick för spelet. Hon är lugn och stabil – en bra back helt enkelt.

– Louise i sin tur är en exemplarisk mittfältare. Hon är rivig och skapar mycket runt sig.

– Det är två spelare som sätter till i närkamperna – två bra fotbollsspelare.

Mycket till

Hasse Sjögren betonar samtidigt att Nilsson och Bengtssons träningsmedverkan ingår i en större IFK-plan.

– Vi är ju mitt uppe i ett kval, så jag ville få in lite nytt blod på träningarna, säger han och meddelar att förutom RM-duon, så har spelare från Lindsdal, Emmaboda och Smedby varit med och tränat med Kalmar.

– Spelarna från våra grannföreningar har gett ytterligare en dimension i träningen, men självklart, alla de här som har varit med är ju potentiella spelare för oss, berättar Sjögren vidare.

– Och vad gäller Linda och Louise, så vet jag att det ska mycket till om de ska gå från RM till IFK.

Annons

Steget långt

Blir det då månne Linda+IFK Kalmar?

– Behåll frågetecknet efter Kalmar, hehe, svarar Linda Nilsson, som i dagsläget varken vet ut eller in var hon spelar nästa säsong.

– Jag har tränat två gånger med IFK och fått en positiv inblick i föreningen. Jag hade tänkt att träna några gånger till, men steget känns ändå långt när det kommer till att byta klubb. Jag trivs ju så bra i RM.

Men IFK kan gå upp i division I, inte sugen på att testa vingarna?

– Jo, folk frågar ju samma sak och det känns som det här är nu eller aldrig för min del.

När tar du ett beslut?

– Jag ska verkligen tänka igenom det här och drar nog ut på det så länge som möjligt.

Hur resonerar då Louise Bengtsson?

– Det har varit kul att träna med IFK, men i mitt fall är det jobbet som styr. Jag vet inte om jag stannar, men blir det så ska det mycket till om jag skulle lämna RM, svarar Louise.

Annons

Om du stannar i regionen och kan välja mellan division III i RM och ett eventuellt division I-spel med IFK, hur känner du inför det?

– Det är klart att man vill pressa sig själv och bli så bra som möjligt, samtidigt så skulle division I-fotboll kräva mycket mer i form av fler träningar i veckan och längre resor till bortamatcher. Det finns både för– och nackdelar, avslutar Louise Bengtsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons