Nyheter

Linda Karlsson – Lindsdal 3-2

Nyheter • Publicerad 2 juni 2007

FOTBOLL, DIV 3 DAM

Grått, regnigt och trist var väderförutsättningarna innan RM IF:s damers hemmamatch mot Lindsdals IF:s bilaga. Trist för alla utom Linda Karlsson då. Tre mål under den första halvtimmen från skyttedrottningen avgjorde matchen.

RM på en förstaplats och Lindsdal på en tredjeplats i tabellen innebar toppmöte på Runvallen. Nu inbjöd knappast vädret till något skönspel, något som dock brukar passa kämpalaget RM bra. Så också den här gången även om det mest var Linda Karlsson som oroade på egen hand. Tre snabba mål, där hon på de två första utnyttjade misstag från motståndarna och på det tredje fick en fin passning av Linnea Alvarmo, gav RM trygghet att jobba med inför andra halvlek.

KLASSISK ANDRA HALVLEK

Kanske blev laget för tryggt för i andra halvlek tog Lindsdal över. RM backade hem istället för att kontrollera spelet och den välförtjänta reduceringen kom så småningom.

– Det blev det klassiska, vi kliver ut och tror att det är klart på något sätt, sa tränaren Torsten ”Torre” Luks efter matchen.

”Torre” fick se sina tjejer släppa in ett andra reduceringsmål med tio minuter kvar och då blev det väldigt stressigt.

– Vi har lite tur som vinner den här matchen faktiskt, vi är egentligen det bättre laget men ingen vet nog riktigt vad som hände i andra halvlek.

Närmare än 3-2 kom dock inte bortalaget utan RM kunde ta de tre viktiga poängen i toppstriden. Tacka en glödhet Linda Karlsson för det.

MÅRTEN PALMEFORS

RM IF–Lindsdals IF B 3-2 (3-0)

Målen, RM: Linda Karlsson 3

Kvarnligan

3: Linda Nilsson – Stadig i mittförsvaret när det började blåsa, i den bildliga meningen också, i andra halvlek.

2: Linda Karlsson – Tre mål, mer kan man inte begära av en forward.

1: Marie Andersson – Målvakten gjorde ett antal viktiga räddningar och hade en stor del i vinsten.