Annons
Nyheter

”Lill-Nanne” till Glömminge

Nyheter • Publicerad 18 januari 2008

FOTBOLL, DIV 4

Johan Bergstrand, son till Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand, kommer med största sannolikhet spela med Glömminge IF kommande säsong.

Annons

– Inget är klart ännu men vi ska träffas i kväll (läs i går kväll) och förmodligen kommer ett kontrakt att undertecknas då, säger Glömminges tränare Marcus Kraaijenbrink.

Under ett par veckor har Johan Bergstrand och Glömminge diskuterat och det mesta tyder på att han kommer att förstärka laget under 2008.

– Jag är övertygad om att han kommer att skriva på i kväll (läs i går kväll) men det är inget jag ännu kan garantera, säger Kraaijenbrink.

Högerbacken Johan Bergstrand, som för närvarande bor i Glömminge, har tidigare spelat i Skånefyran med småländska Markaryd. Då Skåne inte har någon elitfyra är detta divisionen under trean. Det var dock ett år sedan ”Lill-Nanne” spelade fotboll senast men tränare Kraaijenbrink ser dock lite kvalitéer i honom.

– Det märks att han har spelat på den här nivån innan. Han är lite ringrostig men han har en del fotboll i sig, säger Kraaijenbrink.

AVDYLI PÅ VÄG

Även den före detta Glömmingespelaren Armend Avdyli är på väg tillbaka till Glömminge. Avdyli har bott och arbetet i Malmö ett tag men kan nu kanske flytta tillbaka till Öland.

– Armend ”provjobbar” på ett nytt ställe. När jag har pratat med honom så säger han att han inte riktigt trivs med det nya jobbet och förmodligen kommer att flytta hem. Fast han blir förmodligen kvar i Malmö januari ut, säger Kraaijenbrink.

Ytterligare en spelare är aktuell för Glömminge. Nämligen Fredrik ”Fågelfors” Rathjen, Kalmar AIK-spelaren som i höstas lånades ut till RM IF och för närvarande provtränar med Glömminge. Något kontrakt är dock inte aktuellt då det är tveksamt om denne fortsätter.

– Det är mycket tid och jobb som avgör på den här nivån, säger Kraaijenbrink.

Annons

Med andra ord är det bara Glömminebekantingar som är på väg till laget.

– Vi vill bara ha hit spelare som har någon anknytning till Glömminge. Det känns inte rätt att värva från andra ställen och känna att vi värvar sönder laget och förstör gemenskapen, säger Kraaijenbrink.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons