Annons
Nyheter

Låsta förhandlingar: ”Tobbe Johans” proffsdröm i fara

Nyheter • Publicerad 15 december 2007

FOTBOLL

Färjestadens GoIF-produkten Tobias Johanssons proffsdröm är i fara. Hans nuvarande klubb, Motala AIF, och isländska Keflavik kommer inte överens och Johanssons agent Dejan Kuic är irriterad.

Annons

– Det ser väldigt dåligt ut, säger han om läget.

Övergången skulle ha varit klar förra helgen, men förhandlingarna är inne i ett dött läge. Och diskussionerna gäller Johanssons kontrakt med Motala.

– Tobias har kontrakt med den svenska klubben i två år, men efter ett år har båda parter rätten att förhandla om, säger Kuic.

Ölänningen har nu varit i Motala AIF i ett år, ett år där man för övrigt gick upp i division 1, och nu borde han alltså kunna förhandla om enligt Kuic.

– Ja, han är fri, men den svenska klubben tycker inte att han är det. Så de begär en enorm summa pengar för Tobias, förklarar agenten.

SKÄNKER AV SIN LÖN

Tobias Johansson hoppas ju inget annat än att han kan bli klar för Keflavik i den isländska högstaligan.

– Ja, han har sagt att han kan ge Motala en del av sin nya lön bara för att avsluta det här, berättar Kuic, som inte vet när det här trasslet kan lösa sig.

Enligt FIFA-regler och Svenska Fotbollförbund-regler säger sig Kuic ha rätt.

– Men det tar för lång tid om vi ska överklaga hos förbundet.

Annons

Men varför säger Motala att det inte går att förhandla om kontraktet efter året som nu har gått?

– Jag är faktiskt rätt förvånad över hur de skött det här, men de säger att det inte finns i skrift. Det är ju patetiskt och det blir synd för en bra spelare.

Hur går ni vidare?

– Jag ska försöka behålla intresset från klubben på Island och sedan får vi se.

VIKTOR LOVÉN

Fotnot:Tobias Johansson själv har inte nåtts för en kommentar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons