Annons
Nyheter

Laget först – om Marie själv får välja

Nyheter • Publicerad 27 november 2006

FOTBOLLSven-Göran Eriksson hade sin Lombardo i Lazio. RM IF har Marie Salebäck. Den sociala personen som vägrar att tjura trots att tränaren envisas att placera henne på bänken.– Jag har utvecklats mycket i år, men det har funnits folk som har varit bättre än mig så det är inte mycket att säga om, förklarar hon.

Marie Salebäck är nyligen fyllda 24 år och har så gott som under hela sin seniortid fått finna sig i att stå retligt nära A-laget utan att ta det där sista steget och bli helt ordinarie. Den här säsongen kan försvararen räkna på sin ena hand hur många matcher hon har startat.

Annons

– Det har nog blivit tre-fyra matcher i år. Periodvis kan det kännas lite upp och ner, men det har aldrig varit aktuellt att byta klubb, försäkrar hon.

Sociala viktigt

Redan nu har RM tappat Sofie Waller, Anna Holm, Josefin Nyberg och Martina Nilsson inför nästa säsong. Dessutom drar regionens bästa damlag, IFK Kalmar, i lagkaptenen Linda Nilsson och kvarnligevinnaren Louise Bengtsson. Det borde vara ett gyllene läge för Marie Salebäck att äntligen roffa åt sig en plats i elvan.

– Ja, haha, det borde det definitivt. Nej, men allvarligt jag ser hellre att de blir kvar och jag får sitta på bänken eller i alla fall få konkurrera mot dem.

– Jag har aldrig sett mig som en sådan som gör allt för att spela i A-laget. Det sociala är otroligt viktigt.

Saknat målskytt

Under intervjun, som äger rum på Maries jobb, undrar en kollega varför hon blir intervjuad.

– Det är säsongen 2006 sett i backspegeln. Eller i alla fall sett från sidan, säger hon och med en stor portion självdistans.

Att blicka bakåt är annars ingen favoritsysselsättning när man som spelare varit med och degraderats en division. RM-produkten gör ändå ett försök.

– Det går lite för fort i division II och gör man ett misstag så straffas man för det med ett mål bakåt. Sedan har vi verkligen saknat en målskytt.

Annons

Defensivt vimlar det av duktiga spelare i laget. Bland annat har Marie konkurrerat med fem andra spelare om den markerande mittbacksrollen. Framåt har det däremot sett klenare ut. Kanske läge för försvararen att inta en ny position.

– Jag har inget målsinne och är inte snabb. Nej, det är inte min grej, säger hon och skrattar.

Tungt bilagelass

Hela säsongen har trots allt inte gått i moll för RM. B-laget krossade nämligen allt motstånd i division V och spelar nästa säsong i serien under representationslaget. Marie har själv dragit ett tungt lass i bilagan. Till nästa säsong får tjejerna på östra sidan en ny tränare när Torsten Luks stämplar in på Runvallen. Återstår att se om den nye coachen befriar Marie från bänkplatsen.

– Visst vill jag lämna bänken inget snack om den saken, säger hon när det är dags för fotografering.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons