Annons
Nyheter

”Kyl-Bengan” tar över B/H

Nyheter • Publicerad 14 november 2006

FOTBOLL, DIV. IVI helgen blev det definitivt klart.Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson är ny tränare i Böda/Högby.

Johansson lämnade uppdraget som tränare för IFK Borgholm efter säsongen 2005, men han är nu alltså efter bara ett sabbatsår tillbaka i tränarkarusellen.

Annons

– Jag fick faktiskt en del förfrågningar, det var två klubbar från fastlandet och tre ö-klubbar som hörde av sig. Det trodde jag inte, jag trodde att jag var bortglömd...

RM:s damlag var ett av lagen som hörde av sig, men identiteten på de andra klubbarna vill han inte röja.

Varför föll valet på Böda/Högby?

– Jag har velat lite hit och dit, men det var väldigt intressant när Böda/Högby ringde. De har ett ungt lag och verkar inte tappa fler spelare, det gjorde man ju förra året.

– Och det är en bra organisation där uppe. Men det som var lite avgörande för min del är att det är en jätteintressant serie och inga längre resor. Så det är ju rena drömmen det här.

Ja, division IV består av många lag i regionen, varav ö-lagen IFK Borgholm och Mörbylånga GoIF utgör två.

Böda/Högby åkte ur division III 2004 och i år åkte laget ur elitfyran. Vad tror du om klubbens framtid?

– Det är svårt att sia om. Ser man till spelarmaterial bör man nog kunna få stopp på fallet och etablera sig i fyran. Målsättningen är ju att kunna stanna där nu, men det blir nog en tuff serie nästa år.

Stark stab

Med ”Kyl-Bengan” som huvudtränare börjar Böda/Högbys tränarstab ta form. Årets tränare Kalle Byström blir ny fotbollsbas i föreningen.

Annons

– Ja, han ska vara som någon samordnare för fotbollen och ha hand om nya spelare och sånt där, så han vill inte ta något större tränaruppdrag i klubben, berättar Johansson. Men han ska hjälpa till med reservlaget om det behövs.

Som assisterande tränare får Johansson veteranen Jörgen Petersson, som har flera år som spelare i klubben bakom sig.

– Men han har lite ont om tid, så vi håller på att försöka hitta en assisterande tränare till, förklarar Johansson.

Målvaktsfantomen Conny Hultenius, som nu lagt skor och handskar på hyllan, kommer att hjälpa till med målvaktsträningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons