Nyheter

Kryss i lördagens ”superderby”

Nyheter • Publicerad 17 maj 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Lördagens derby mellan IFK Borgholm och Färjestadens GoIF slutade 2-2 inför cirka 300 betalande åskådare på Borgholms Idrottsplats.Efter slutsignalen var det glada miner i Borgholmslägret, men besvikelse i Färjestadens GoIF.

– Det känns som en seger, säger IFK-målvakten David Larsson.

– Det känns som en jätteförlust, säger Färjestadens tränare Magnus Olander.

Efter 45 spelade minuter ledde Färjestadens GoIF matchen efter ett psykologiskt viktigt mål i halvlekens slutminuter. Martin Gustavsson satte 0-1 på straff, efter att Larsson dragit ner GoIF-anfallaren Jimmy Gullquist. Jacob Petersson kvitterade till 1-1 en kvart in i andra halvlek, men bara fem minuter senare gjorde Martin Gustavsson åter mål på straff, efter att David Larsson åter dragit ner Jimmy Gullquist.

– Första är solklar straff, men den andra är mer tveksam, tycker Larsson själv om straffarna.

KVITTERADE

Fem minuter därefter kvitterade Henrik Karlsson än en gång för Borgholm, som därmed fick med sig en poäng efter 2-2.

– Vi visar otroligt bra moral och otroligt bra vilja i dag, berömmer IFK-coachen Johny Erlandsson.

Hur var matchen annars då? Jo, Färjestaden hade bollen och spelade runt, utan att skapa så mycket chanser som man borde. Något saknades den sista tredjedelen av banan. Borgholm krigade på och visade ett stort hjärta. Med många spelare frånvarande och ett gäng halvskadade lyckades man ändå resa sig två gånger om och få med sig en pinne.

VIKTOR LOVÉN

IFK Borgholm–Färjestadens GoIF 2-2 (0-1)

Målen:0-1 Martin Gustavsson, 1-1 Jacob Petersson, 1-2 Martin Gustavsson, 2-2 Henrik Karlsson.