Annons
Nyheter

”Klippan” slutade i toppen, men är osäker till fortsättning

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2008

FOTBOLL, DIV 2

Färjestadensonen Jonas Klippvik har precis avslutat en lyckad första säsong som tränare i tvåan, då hans Karlskrona AIF slutade fyra i division 2 södra Götaland.

Annons

Men sejouren i Blekingeklubben kanske ändå bara blir ettårig.

– Det är av familjeskäl i så fall, annars är ett år för lite i en klubb egentligen, säger han.

Karlskrona slutade alltså fyra i sin division under ”Klippans” debutår i klubben.

– Det är godkänt av oss. Det kunde gått bättre, för vi var med i absoluta toppen till bara de sista omgångarna, men vi har tagit för få poäng mot topplagen, säger Klippvik och fortsätter.

– Man brukar skylla på lägstanivån ibland, men den har faktiskt varit okej. Utan det är högstanivån som inte varit tillräckligt bra.

SMÄRTGRÄNSEN

Klippvik är sedan en tid tillbaka familjefar och bosatt på Öland, så pendlandet till Sveriges trädgård har naturligtvis inte varit någon dans på rosor.

– Det har fungerat, men det sliter ju såklart. Det har varit både väldigt många och långa kvällar och det har varit precis på smärtgränsen, berättar 37-åringen.

Och det är alltså därför en fortsättning i klubben fortfarande är osäker. Karlskrona vill ha Klippvik och Klippvik vill fortsätta, men ibland är det inte riktigt så enkelt. ”Klippan” vill dock inte dra ut på beslutet, utan har tänkt bestämma sig inom bara ett par dagar.

SAHLÉN

Annons

Hur har då Mörbylångasonen Carl Sahlén skött sig under säsongen? Jo, bra enligt coach Klippvik, som använt ”Calle” uteslutande som mittback under året.

– ”Calle” har gjort det bra och har varit helt ordinarie. Han kan fortfarande höja sig lite träningsmässigt, men han gör det bra i matcherna och är genomgående stabil.

Sahlén ser ut att stanna i KAIF, då det verkar vara båda parters önskan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons