Annons
Nyheter

”Klippan” jagar talanger på fotbolls-Öland

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2006

FOTBOLLÖländska fotbollstalanger står högt i kurs på fastlandet.Inte minst i Lindsdals IF, där ölänningen Jonas Klippvik huserar som tränare i klubbens A-lag i trean.

Fotbollsvännen av ordning bör kanske tycka att Färjestadens GoIF ska ligga i framkant när det gäller att ha koll på den öländska talangfabriken.

Annons

Men istället verkar det som om Lindsdal är bäst på att talangdammsuga ön.

– Det är väl egentligen mindre viktigt om de kommer från just Öland, bara avståndet är rimligt, men visst har jag bra koll på dem, säger Klippvik, om öns unga duktiga fotbollsspelare.

”Bra steg”

Michael Gustafsson har ju redan bytt IFK Borgholms blåvita färger mot LIF:s svartgula och SSG IF:s elegante mittfältare Charlie Nilsson har varit och tränat med ”Klippans” lag.

– Ja, han har varit och kört två gånger med oss. Det är en fin fotbollsspelare, han har en fin blick för spelet och ett bra steg, berömmer Klippvik, som annars brukar vara sparsam med just den varan.

Så Charlie skulle vara intressant för er nästa år?

– Ja, om han själv vill så är han det.

Vi passade frågan vidare till Charlie, som även tränat med Färjestaden vid två tillfällen under året, men mittfältaren är förtegen om sin framtid.

– Jag har inte tänkt på det där så mycket, jag har faktiskt ingen aning. Just nu är det SSG-säsongen som gäller, sen får jag se, förklarar han.

Krokar

Annons

Klippvik, som även fungerar som förbundskapten för Småland och talangutvecklare för Öland, har dock fler öländska krokar ute än så.

Borgholms Viktor Sjögren, född 1990, har imponerat på division V-scenen och det är ett namn som kopplas ihop med Lindsdal.

– Det är inte omöjligt att vi tar kontakt med honom, det är helt klart ett intressant namn, fortsätter ”Klippan”.

Några andra unga ölänningar som är på tapeten?

– Jag vill inte säga några namn, men det finns en hel del intressanta spelare på Öland. Vi har koll på de som är födda 1986 till 1990 och det vore kul att få lite yngre spelare till Lindsdal, avslutar Färjestadenfostrade Jonas Klippvik.

Lindsdals radar

Lirare födda 1986 till 1990 var det. Där hittar vi succéspelare som exempelvis ”86:orna” Emanuel Claesson och Joakim ”Kimman” Bengtsson från RM IF, Högsrums Perssonpojkar Andreas ”Snurre”, född 1989, och Jonathan, född 1990, ”87:an” Nicklas ”Sopis” Johansson från Mörbylånga, samt Glömminges Börjessonbröder Tim och Emil, födda 1989 respektive 1990.

Lita på att dessa finns under Lindsdals radar...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons