Annons
Nyheter

Kling testade med Färjestaden

Nyheter • Publicerad 8 november 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

Färjestadens GoIF hade i tisdags kväll en testmatch på konstgräset inne på Fredriksskans. Det största namnet på plats var Blomstermålas skyttekung, allsvenskan-meriterade Andreas Kling.

Annons

– Det är en riktigt bra spelare, säger Färjestadens tränare Magnus Olander.

Skyttekungen i Klingklanen, 31-årige Andreas, har flyttat till Färjestaden och är därför nu aktuell för ortens fotbollslag.

– Han tillför rutin, vilket är bra då vi annars koncentrerar oss mycket på unga spelare, säger Olander.

Blomstermåla IK-produkten Andreas Kling har tidigare bland annat spelat i Kalmar AIK, men har större meriter än så. Han ingick i Kalmar FF:s allsvenska trupp 1999 och har även lirat superettan-fotboll med Örebro-klubben BK Forward. Ett dröm-förvärv för Färjestaden naturligtvis, men ingen övergång är klar ännu.

– Nej, vi har inte klart med något nyförvärv än, vi har ingen brådska, berättar Olander. Vi har träning en månad nu på konstgräset och då har alla de här inbjudna spelarna chansen att komma ner och träna och visa upp sig.

”KIMMAN” HET

Utöver Andreas Kling, spelare från fjolårets FGoIF-trupp och egna uppflyttade juniorer, fanns även ett gäng lokala fotbollskändisar på plats under testmatchen, som till exempel Joakim Bengtsson och William Andersson från RM IF, Johan Ljungström och Emil Johansson från Mörbylånga GoIF, samt Gustaf Andersson från SSG IF. Målvakten Alexander Nilsson, Kalmar FF tipselit, Martin Pettersson, Timmernabbens IF, och före detta tipselit-spelaren Filip Lindqvist, Karlskrona AIF, var också på plats. Dessutom var RM-keepern Niclas Olsson och Mörbylånga-anfallaren Nicklas ”Sopis” Johansson inbjudna, men de var tvungna att tacka nej.

– Man såg rätt mycket under matchen, speciellt de som var allra bäst och sämst, säger Olander och berättar att man nu låter spelarna komma och träna under en månad så att de hinner bilda sig en uppfattning om tränarna och organisationen.

Samt för tränarna och organisationen att bilda sig en uppfattning om spelarna.

Vem var hetast under matchen tycker du?

Annons

– Ja, ”Kimman” (Joakim Bengtsson) och Kling spelade ju tillsammans på topp och det såg ut som att de spelat ihop i två månader redan. De mötte ett bra försvar, men gjorde ändå sju mål.

VIKTOR LOVÉN

Fotnot:Andreas Kling söktes under gårdagen för en kommentar om en eventuell övergång, men han nåddes dessvärre inte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons