Annons
Nyheter

Klart med tränare i norr

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2009

FOTBOLL

Två av klubbarna på norra Öland gjorde i slutet på veckan klart med tränare för kommande säsong.

Annons

Jonas Nilsson kommer, mindre överraskande, fortsätta i Böda/Högby medan Daniel Andersson Bjelkendal tar över Persnäs AIF.

De flesta av klubbarna på Öland har nu gjort klart med tränare inför kommande säsong. Senast i raden är två av klubbarna i norr – Böda/Högby och Persnäs AIF.

– Jag kommer ju inte gå till någon annan klubb så då kan jag ju lika gärna fortsätta i Böda/Högby. Det är alltså klart att jag kommer fortsätta men sedan behöver organisationen kring laget förbättras. Framförallt är det assisterande tränare och hjälptränare som jag söker, säger Jonas Nilsson.

– Jag fick frågan förra veckan och mitt PAIF-hjärta är väl lite för blått för att kunna säga nej till ett sådant erbjudande, säger Daniel Andersson Bjelkendal.

TVÅ I PAIF

Medan Jonas Nilsson alltså letar folk som kan hjälpa honom i Böda/Högby letar dock Persnäs efter ytterligare en tränare till laget.

– Vi jobbar på att få ytterligare en person så vi är två som har hand om laget. Vi hade ett möte i veckan så förhoppningsvis blir det klart ganska snart, säger den nye PAIF-coachen.

Dessutom har det ryktats om att ett par spelare är på väg att lämna B/H.

– Vi kör i gång den 5 november och då kommer några spelare att testa med oss, säger Nilsson.

– De spelare från vårt lag som varit och testat med andra klubbar har lovat att de kommer vänta tills vi drar igång igen innan de lämnar några besked.

Annons

Kommer det ske några förändringar då du leder Böda/Högby även nästa säsong?

– Vi kommer fortsätta på inslagen linje men bli lite seriösare i allt vi gör och vi kommer kräva lite mer av spelarna i laget. Så någon större skillnad från åren innan kommer det inte bli, däremot kommer vi försöka att bli lite bättre på allt.

NILSSON I IFK?

Vad gäller efterträdaren till Janne Strindhag i IFK Borgholms damlag säger klubben att man jobbar med två namn och inom kort hoppas göra klart med någon av dem. Enligt vad ÖB-sporten erfar är ett av dessa namn den före detta Persnästränaren Mikael Nilsson.

– Jag vet inget och säger inget alls, säger Nilsson när Ölandsbladet når honom under torsdagseftermiddagen.

Men det är aktuellt att träna någon klubb under 2010?

– Ja, det är det absolut. Men jag vill samtidigt inte hasta in i något, utan det ska kännas rätt om jag tar över något nytt lag. Jag vill komma till en klubb där jag kommer att utvecklas som person och tränare annars kan jag lika gärna ta ett års uppehåll.

Men om det blir något i år. När vet du det?

– Förhoppningsvis inom en eller ett par veckor, säger Nilsson, vilket passande nog är inom samma tidsram som IFK Borgholms styrelse väntas presentera sin nya tränare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons