Annons
Nyheter

Klart för uppvärmd plan

Nyheter • Publicerad 12 mars 2013

FOTBOLL, DIV 5

Folkets respons har varit tillräckligt. Det blir en uppvärmd konstgräsplan i Löttorp – Ölands första.

Annons

Styrelsen var pressade att få in tillräckligt med lån och bidrag innan tisdagen och en rungande respons innebär att de nu vågar satsa.

Att vara eller icke vara uppvärmd? Det var frågan när Högby IF:s styrelse hade möte under tisdagskvällen.

– Nu är det klart. Det blir värmeslingor, säger Tomas Lind, ordförande Högby IF.

Ölandsbladet skrev i lördagens tidning om den tidspress som klubben hade vad gällde att få in tillräckligt med pengar för att kunna köpa värmeslingor. Det var nödvändigt att insamlingen kom igång ordentligt för att det skulle vara rimligt att köpa in värmeslingor.

– Och vi har fått fantastiskt respons. Insamlingen har kommit igång över förväntan. Jag är rörd över folkets engagemang. Det är helt otroligt, säger Tomas Lind.

"URKRAFT"

De pengar som har kommit in i form av lån och bidrag ser styrelsen alltså som tillräcklig intention på att klubben framöver ska få ihop pengar så att det täcker satsningen på värmeslingor. En kostnad som enligt de beräkningar som nu gjorts kommer att uppgå till närmre en halv miljon.

– Det är alltifrån stora företag till privatpersoner som bidragit med pengar och jag hoppas verkligen att det fortsätter, säger Lind.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons