Annons
Nyheter

Ketchupeffekt för B/H i kvalet

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2007

FOTBOLL, KVAL TILL DIVISION 4

Ketchupflaskelocket lossnade till slut. Böda/Högbys retroaktiva utdelning kom när den som mest behövdes.

Annons

– Nu har vi kopplat greppet, säger tränaren Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson.

1-4 borta mot Tvärskog ger ett minst sagt bra utgångsläge för Böda/Högby inför returen hemma på lördag. Man måste nu förlora med mer än tre mål och har dessutom extra bortamål att gå på.

– Det ser bra ut men det är nya faktorer som spelar in på lördag, säger Bengt Johansson.

”OMÖJLIG” RÄDDNING

Böda/Högby började matchen bra men fick likt tidigare matcher inte utdelning. Istället kunde Tvärskog ta ledningen efter att Böda/Högby tappat greppet om spelet.

– Vi föll tillbaka och blev lite ängsliga. Men sedan hade vi ett jättebra snack i pausen och kom ut som ett nytt lag, säger ”Kyl-Bengan”.

Böda/Högby fick också snabb, viktig utdelning genom Markus Axelsson och när Viktor Byström kunde göra 1-2 på en hörna såg saker och ting helt plötsligt ljusare ut för bortalaget. När sedan Conny Hultenius gjorde en, enligt tränare Johansson, ”omöjlig” räddning och Pelle Nilsson kunde göra 1-3 i anfallet direkt efter var matchen avgjord.

– Nu gjorde vi ju mål på våra chanser. Det vänder till slut och det gör det om man vågar, säger Bengt Johansson.

PSYKOLOGISKT VIKTIGT

Det sista och kanske viktigaste målet kom på slutet genom Jörgen Petersson. Det tog lite av musten ur Tvärskogsgänget.

Annons

– Det var kanske det viktigaste målet. Efter matchen pratade dom nästan om att inte åka upp för att spela på lördag eftersom det ändå kändes kört. Det målet var väldigt psykologiskt viktigt, säger Bengt Johansson, som på lördag kan ordna så att norra Öland har ett division 4-lag nästa säsong också.

MÅRTEN PALMEFORS

Tvärskogs IF–Böda/Högby 1–4 (1–0)

Målen, B/H: Markus Axelsson, Viktor Byström, Pelle Nilsson, Jörgen Petersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons