Annons
Nyheter

"Karro" flyttar - RM och FIBK drabbas

Nyheter • Publicerad 6 januari 2006

FOTBOLL/INNEBANDY

Karolina Johansson har fått jobb i Falkenberg och flyttar dit i början av februari.Det innebär att Färjestadens IBK måste hitta en ny lagkapten under slutspurten av säsongen, samt att RM IF måste hitta en rutinerad högermittfältare till fotbollssäsongen.

Annons

Karolina Johansson är en viktig kugge i två av öns lagbyggen, dels fotbollens RM IF och dels innebandyns Färjestadens IBK.

Nu har hon dock fått jobb på Sparbanken i Falkenberg och måste alltså flytta till ”fel” kust.

– Det är ju inte så lätt att få tag i ett jobb, så det här ska bli spännande, säger hon.

På grund av flytten missar hon den sista månaden av FIBK:ens innebandysäsong.

– Det känns tråkigt att inte kunna avsluta innebandysäsongen, men jag får försöka att spela så mycket som möjligt innan, förklarar 23-åringen. Det är inte så mycket att göra åt.

Kaptensförlust

Johan Gustafsson, tränare för Färjestadens IBK, tappar i Johansson sin lagkapten och sin tredje bästa poängplockare.

– Man känner två saker, berättar han. Dels är det kul för henne att hon nu får ett jobb som hon velat ha. Men sportsligt är det jäkligt tråkigt, för hon är en nyttig spelare. Men vi hoppas att hon kan spela hela januari i alla fall.

■ ■  Vad gör henne så viktig för er?

– Hon är kanske inte den spelaren man ser först när man ser en match. Men hon sliter oavbrutet i 60 minuter och gör alltid ett jäkla jobb. Hon har en hög lägstanivå och petar ju in många mål också.

Annons

■ ■  Vem tar över hennes lagkaptensbindel?

– Det blir väl förmodligen Ulrika Helgesson, hon är ju assisterande kapten. Vi hade en kaptensomröstning innan säsongen och då kom ”Ulli” och ”Karro” högst upp.

fotboll i falkenberg

Eventuellt ska Karolina Johansson försöka hålla igång fotbollsspelandet i Falkenberg.

– Jag funderar på att kanske spela där borta, för det är ju ett bra sätt att lära känna lite folk, förklarar hon.

Josefine Helgesson, som ”Karro” tidigare spelat med i RM, spelade för Glommens IF när hon bodde i Falkenberg och hon skulle ta kontakt med klubben åt Karolina.

– Ja, men jag vet inte än. Kanske. Jag får kolla runt lite, säger Karolina.

Josefin Nyberg ersätter

Josefin Nyberg spelar redan innebandy i FIBK:en och kan alltså inte bli någon ersättare där, men däremot ersätter hon Karolina Johansson i RM. Nyberg har nämligen lämnat Färjestadens GoIF för RM IF, vilket gör att RM-tränaren Patrik Gustavsson ändå kan vara nöjd med sin trupp.

– Det är ju jättesynd att ”Karro” sticker, men nu har vi fått Josefin Nyberg, så då är det väl en ut och en in kan man ju säga.

Annons

Tråkigt

Johan Gustafsson, tränare i Färjestadens GoIF, tycker givetvis inte att det är roligt att talangfulle Nyberg lämnat klubben.

– Det är tråkigt, speciellt just nu när det har blivit lite förändringar i Färjestaden, säger han. Hon har varit med mycket i Smålandslaget och sånt där, så det är ju tråkigt när en sån spelare går iväg.

– Men hon måste ju få bestämma och hon har visst många av sina innebandykompisar borta i RM.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons