Annons
Nyheter

Kapten Carlsson lämnar det röda skeppet

Nyheter • Publicerad 14 november 2006

FOTBOLL, DIV. IIIÖB-sporten har sedan tidigare skrivit om att Färjestadens lagkapten P-M Carlsson varit på väg att lämna klubben för serierivalen Kalmar AIK.I helgen tog han steget fullt ut.– Ja, efter många sömnlösa nätter, suckar en vemodig GoIF-trotjänare.

Efter sex säsonger i klubben byter nu 26-åringen Färjestadens GoIF mot Kalmar AIK.

Annons

– Det var ett beslut som växte fram under året, säger han och förklarar.

– Jag har varit i Färjestaden i sex år nu och har trivts skitbra. Annars hade jag ju inte varit kvar så länge. Men jag kände att jag behövde en nytändning och nya miljöer för att hitta nya utmaningar.

Förstår ”Jocke”

I och med klubbytet gör P-M nu lagkamraten Johan Flobecker sällskap över bron. ”Flo” är ju numera tränare för Kalmar AIK.

– Det ska bli intressant, för han är väldigt fotbollskunnig. Och han har lite nya tankar.

Men det var inte Flobecker som tränare som gjorde att Carlsson bytte klubb.

– Nej, inte alls. Och jag tyckte jättebra om ”Jocke” (Joachim Christensson, tränare FGoIF). Han gjorde bra ifrån sig, det var ju vår bästa placering under den tiden jag spelat i Färjestaden.

P-M tyckte därför inte det var lätt att ringa Christensson för att meddela sitt beslut. Christensson, som till ÖB-sporten sa sig förstå varför spelare som trivdes i klubben gick till andra klubbar uppåt eller neråt i seriesystemet, men inte till lag i samma serie.

– Jag pratade med ”Jocke” och han var besviken, berättar Carlsson. Och jag förstår att han inte förstår mitt beslut. Men det här är bäst för mig själv.

Social flytt

Annons

Det var flertalet kompisar i KAIK som lockade över Carlsson till Fredriksskans.

– Ja, jag tror inte det blir så mycket bättre i Kalmar AIK rent fotbollsmässigt, men det var mycket det sociala och annat som konstgräset och sånt.

Känns det speciellt att lämna Tallhöjden med tanke på att du varit kapten där den senaste tiden?

– Ja, det gör det ju absolut och det är därför det här har dragit ut på tiden. Jag känner jättemycket för föreningen, det var där jag började spela A-lagsfotboll, men till slut var jag tvungen att gå till mig själv och se vad jag skulle göra för att må bra.

Vad tror du om Färjestaden anno 2007?

– Det blir ett kul år tror jag, det blir en nystart för dem. Det blir mycket yngre som får ta ett större ansvar nu och jag hoppas de gör det. Jag önskar de lycka till och hoppas det går bra för dem.

I alla matcher utom mot KAIK...?

– Ja, det måste jag väl säga nu...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons