Annons
Nyheter

Kanondebut av Zlatan

Nyheter • Publicerad 27 mars 2008

FOTBOLL, U21-LANDSLAGET

Zlatan Azinovic gjorde en strålande insats då han under andra halvlek vaktade målet i sin debut för svenska U21-landslaget mot Danmark i onsdags.

Annons

– Det gick riktigt bra, jag kunde inte önskat mig en bättre debut, säger den öländske målvakten, nyss hemkommen från Danmark under torsdag eftermiddag.

Zlatan, som spelat ett gäng pojklandskamper fick nu för första gången dra på sig U21-målvaktströjan.

– Det var riktigt kul, stort, säger han. Jag har ju haft landslagströjan på rätt ofta i pojklandslaget, men det här var större med bättre spelare runtomkring och bättre motstånd.

Men trots det tuffare motståndet stämde det mesta för Persnäs AIF-fostrade Azinovic då han i halvtid byttes in som keeper: ”Debuterande målvakten Zlatan Azinovic fick också visa sina kunskaper då han räddade en dansk nick vid ett tillfälle”, skriver bland annat svenskfotboll.se, som också berömde Sveriges försvarsspel i stort.

– Det är ju riktigt bra spelare i backlinjen och kommunikationen stämde bra, säger Zlatan. Jag har ju bara träffat de spelarna på två träningar, men vi kom bra överens ändå.

HÖLL NOLLAN

Danmarksmötet borta inför 350 åskådare på Ålborg stadion avgjorde Malmö FF:s Ola Toivonen med matchens enda mål i den 56:e minuten. Kalmar FF:s Rasmus Elm lyfte in bollen, Pontus Wernbloom nickade vidare till Ola Toivonen, som bröstade med sig bollen förbi en dansk försvarare och sköt bollen in i ena burgaveln.

Därmed vann Sverige med 1-0 (0-0).

Du höll nollan, men inte Kasper Schmeichel i Danmarksmålet... Måste kännas gutt?

– Haha... Det är aldrig fel. Nej, men han var bra också, det kan man inte ta ifrån honom.

Annons

BAKOM WASTÅ IGEN

För U21-landslaget väntar nu elva allsvenska omgångar innan fyrnationsturneringen i maj.

Pratade du och tränarna om den någonting och en eventuell medverkan för din del?

– Nej, vi snackade bara om att det gått bra för mig. Men det känns som att de två målvakterna de har går före (Johan Dahlin och Pär Hansson, reds. anm.).

– Dels är de två år äldre och dels spelar de i sina klubbar och det gör ju inte jag. Inte än...

Nej, precis. Du har närmat dig Kalmar FF:s förstekeeper Petter Wastå, men du blir ju andremålvakt under säsongen.

– Det är klart att man strävar uppåt och nu har man fått smak på U21-landslaget. Men då måste jag ju spela och mitt mål är att utmana Petter på riktigt allvar i år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons