Nyheter

”Kamp mellan öns två sämsta”

Nyheter • Publicerad 19 juni 2007

FOTBOLL, DIV 6

Ölands två sämsta lag, åtminstone tabellmässigt, möttes på Alunvallen i Degerhamn under fredagen. Och matchen mellan Degerhamns IF och Högsrums FF gjorde ingen besviken om det var just dåligt spel man var ute efter. I snålblåsten på Alunvallen kunde dock till slut ett självförtroendeförsvagat Högsrum vinna med 1-3.

– Nog den sämsta division 6-match jag sett.

Högsrums tränare Markus ”Jävis” Jäverskog skrädde inte orden efter segermatchen över tabelljumbon Degerhamn. Detta trots att hans lag till slut tog sin andra seger för säsongen.

– Vi gör nog vår sämsta match i år, passningsspelet fungerade inte alls. Ändå var vi klart det bättre laget och var värda de tre poängen, säger ”Jävis”.

Hans kollega i Degerhamn, Christian Karlsson, var mer nöjd med sitt manskap och tyckte sig se framsteg.

– Vi går lite framåt, vi har så många nya att spela ihop. Får jag ett till år med det här laget tror jag det kan bli riktigt bra.

MÅLCHANS-KAVALKAD

Högsrum började annars matchen bra och ledde med 2-0 redan efter 18 minuter. Två snygga mål också, först David Ivarsson som styrde in ett inlägg på volley, sedan en Zlatan-klack på hörna av mittfältaren Mattias Knutsson. Efter det var det slut på grannlåten. Degerhamn stabiliserade sitt försvar och tillät inte Högsrum att skapa särskilt många fler chanser. Själva hade man dock också svårt att få till något framåt. Efter 2-0 i pausvila kom man dock ut med nya krafter. För en stund pressade man tillbaka Högsrum och en reducering kom också genom Christopher Damm. Glädjen blev kortvarig. Två minuter senare sköt HFF:s Linus Norlin 1-3 via en Degerhamns-försvarare och DIF orkade aldrig in i matchen igen. Istället blev avslutningen en kavalkad i missade HFF-chanser.

– Vi har skapat mycket hela året men haft svårt att sätta dit chanserna. Ändå tränar vi nästan en halvtimme per träning på avslut, säger ”Jävis”.

EN DEL ATT JOBBA MED

Förutom missade skott stod även Degerhamns målvakt Per Edeborg i vägen för mycket och var en av planens bästa spelare. Han tillsammans med mittbacken Olof Åslund, som gjorde sin första match för säsongen, var Degerhamns bästa medan Högsrums toppar fanns i målskyttarna David Ivarsson och Mattias Knutsson. Båda lagen har dock en hel del att jobba med om man vill komma ifrån epitetet ”Ölands sämsta lag”.