Annons
Nyheter

Kalmar FF spelar match på Öland?

Nyheter • Publicerad 18 december 2009

FOTBOLL

En Kalmar FF-match på Öland?

Annons

Ja, när konstgräsplanen står klar åker de allsvenska stjärnorna över bron.

– Redan nu kan jag lova att när konstgräset är klart spelar Kalmar FF en invigningsmatch mot något motstånd, säger Kjell Nyberg, spetsgruppsansvarig i Kalmar FF.

Kjell Nyberg är Kalmar FF:s starke man och har ett finger med i nästan allt föreningen tar sig för. Och han garanterar nu att Kalmar FF kommer med sitt allsvenska lag och spelar invigningsmatch på Ölands nya konstgräsplan, när nu den kommer att stå klar.

– Vi ser ju vad en konstgräsplan skulle betyda för fotbollen i regionen och inte minst för Kalmar FF, så vi vill ju göra vårt bästa och göra en insats på ett eller annat sätt, säger han och fortsätter.

– Kalmar FF är inte bara Kalmar och inte bara föreningen, utan det är hela regionen. Och Öland är en viktig del för oss. Vi har rekryterat mycket bra ungdomar från Öland genom åren.

Men i takt med att andra regioner runt Kalmar har fått bättre och bättre träningsmöjligheter under vinterhalvåren har Öland tappat i konkurrensen. Och lika många Ölandsexporter har inte skeppats in till KFF de senaste åren.

– När det gäller konstgräs känns Öland som en vit fläck i hela Sverige, säger Nyberg.

Kalmar FF är alltså gärna med och hjälper till med etablerandet av en konstgräsplan eftersom föreningen är intresserad av att bygget blir av.

– Eftersom det här stimulerar träningsmöjligheterna och utvecklingen på Öland är vi de första att supporta det, säger Nyberg.

Utöver att spela invigningsmatch och skänka alla matchintäkter till konstgräsbygget kan Kalmar FF även tänka sig ytterligare support.

Annons

– Ja, vi kan till exempel hjälpa till med material eller någon annan form av hjälp, ekonomiskt eller med hjälp av vårt varumärke, avslutar Nyberg.

Då återstår bara frågan när Kalmar FF-matchen på öländsk mark blir av. Börjar byggandet inte förrän 2011 eller lyckas politikerna trycka in det redan i budgeten för 2010? Svaret på det får vi efter Fullmäktiges sammanträde på måndag, då man som tolfte punkt på dagordningen ska gå igenom investeringsbudgeten för 2010-2012.

Fotnot:På fredagen lämnade konsulten Bo Eklinder in sin slutliga utredning kring konstgräsplanen. Läs hela utredningen i dokumentet här intill.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons