Annons
Nyheter

Jubel efter överlägsen seger

Nyheter • Publicerad 17 december 2008

FOTBOLL,

MÖRBYCUPEN

Annons

Det stod tidigt klart att Mörbycupen anno 2008 bara skulle handla om ett lag. Färjestaden kunde enkelt springa hem turneringen med en tät defensiv och en imponerande offensiv. 27 mål framåt – 3 insläppta.

Finalen mot Nickebo var en ren uppvisning i propagandafotboll och slutade 6-1.

År 304 efter Kristus uppnådde en kvinna på Sicilien, Italien, helgonstatus efter att ha lidit martyrdöden för sin tro. 1704 år senare nådde Ölands just nu bästa lag, om inte helgonstatus, i alla fall upp till väldigt hög klass i Mörbycupen.

Det var egentligen aldrig något snack.

I grupp C fick Glömminge, Högsrum 2 och Hulterstad 2 i tur och ordning stifta bekantskap med den röda armadan.

När gruppspelet summerades hade Färjestaden pangat in 16 mål.

– Vi är väl rätt överlägsna idag tycker jag. Det är bara att kolla på resultaten, säger Färjestadens Andreas Persson.

SMÄLLDE PÅ

Persson har inför innesäsongen anslutit från IFK Borgholm och fick bästa tänkbara debut i sin nya klubb.

– Helt klart nöjd med debuten, konstaterar han.

Annons

I semifinalen ställdes Färjestaden mot Trekanten. Trekanten hängde på rätt bra, men kunde till slut inte matcha Färjestadens höga tempo. 5-2 blev det efter att just Andreas Persson fastställt slutresultatet.

Finalmotståndare blev Nickebo. Ett Nickebo som gett Glömminge respass i den andra semifinalen efter att ha vunnit med 3-1.

Men i finalen hade inte division 4-klubben mycket att sätta emot. Det var Färjestaden från början till slut och man gick ifrån i målprotokollet direkt.

– Inför finalen sa vi att det bara var att smälla på från början och få upp bolltempo. Det lyckades vi med och Nickebo fixade inte det, säger Färjestadens tränare Magnus Olander.

INGEN COACHSEGER

Färjestaden visade upp ett effektivt one touch-spel och en imponerade rörlighet. Därtill spelade försvaret disciplinerat och målvakten Anton Eriksson behövde inte anstränga sig överdrivet.

Stundtals var spelet ren propaganda och nästan samtliga mål kom efter ett tålmodigt passningsspel – dessutom var de mycket vackra.

Duon Joakim Bengtsson och Filip Lindqvist var på hugget i finalen och oroade ständigt Nickeboförsvaret. Bengtsson, utsedd till turnerings bäste målskytt, gjorde ett och Lindqvist satte två mål.

Johan Ljungström, som fick utmärkelsen som turneringens bästa spelare, imponerade också med sin inställning och kampvilja.

– Gött! Vi kommer stundtals upp i riktigt bra kapacitet och visar vår status, säger Andreas Persson.

Annons

Tränare Olander var också nöjd att tar med sig det fina anfallsspelet.

– Roligt och det är ett bra sätt för våra nyförvärv att komma in i gruppen. Men jag kan inte direkt säga att det var en coachseger, den här gruppen är väldigt självspelande, säger han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons