Annons
Nyheter

Jonsson tar över Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2007

FOTBOLL

Ulf Jonsson tar över Mörbylånga GoIF. Det blir ”Uffes” tredje klubb på lika många år.

Annons

– Jag är där för att göra ett bra jobb, säger Jonsson om den nya tränarsysslan.

Ulf Jonsson började sin tränarbana som spelande coach i moderklubben Halltorps IK 1993-94. Spelande tränare var ”Uffe” även i Bergkvara AIF 1995-97 och i Hulterstads AIK 1998-2000. Sedan blev det SSG IF några kilometer norrut innan han tog steget över Kalmarsund till Hossmo BK 2005. Jonsson basade för HBK i två säsonger och ledde smålänningarna till två topp-placeringar i division 5. I fjol blev det ytterligare en sejour hos ”Kanonerna” på Björkvallen och nu väntar alltså blåvita Mörbylånga i division 4 för Jonsson.

– Det är ett lag som har framtiden för sig. Jag är givetvis där för att göra ett bra jobb, säger Ulf Jonsson, som tar över efter Magnus Olander som i sin tur är ny coach i Färjestadens GoIF.

OSÄKRA KORT

En del frågetecken cirkulerar dock runt truppen. Johan Ljungström är på väg till Färjestadens GoIF, Nicklas ”Sopis” Johansson lutar åt Kalmar AIK (se annan artikel), Stefan Karlsson och Daniel ”Dalle” Nilsson är också osäkra kort.

Det är inga dussinlirare direkt, många tror att Mörbylånga får det svårt nästa år.

– De indikationer jag har fått är att det finns tre-fyra frågetecken, jag hoppas de har varit ärliga mot mig. Visst, det är en orolig tid nu i november-december, men det finns en hel del intressanta namn både på Öland och andra sidan bron. Det finns ju bra ölänningar även där.

Du tänker bland annat på Benny Nilsson som du hade i Hossmo?

– Inte helt omöjligt. Jag kommer att ta en kontakt med honom, ja.

Ulf Jonsson var annars inställd på att ta ett sabbatsår från tränarrollen.

– Så var ju tanken från början, men sedan kom det där samtalet från Mörbylånga. Jag gick och tvekade en vecka innan jag bestämde mig för att tacka ja. Det var suget som fick mig att ta ett lag igen, avslutar ”Uffe” Jonsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons